
Jesień to oczywiście sezon na grzyby. A Polacy kochają dania z grzybami. Ale czy ktoś kiedyś spotkał się z deserem, gdzie mamy dodatek grzybów?

Zupa grzybowa, sos grzybowy, pierogi z kapustą i grzybami, a na wigilię oczywiście uszka z grzybami. Potraw, gdzie dary lasu grają główną rolę jest wiele. I wszystkie je kochamy. Jednak połączenie orzechowej kruszonki, śliwek, lodów waniolowych i grzybów to dobry pomysł?
Restauracja Trzy Romanse odpowiada, że tak! W jej jesiennej karcie spotkacie się z deserem zawierającym w sobie kurki, które dotychczas z deserami się nie kojarzyły.
A jakie inne jeszcze grzybowe potrawy zobaczymy w karcie? Tego dowiecie się z naszego filmu. Warto oglądać go uważnie, bo pojawia się tam pytanie konkursowe. Do wygrania pakiety ufundowane przez firmę FoodWell, właściciela takich marek jak: Bakalland, Delecta, Purella, Be Raw i Anatol.
