Jeszcze lepsza niż ruskie pierogi.
Najpierw smakowała mi, potem znajomym. Teraz oni ją modyfikują. A co wy sądzicie o zupie serowo - boczusiowej?
Czekam na opinie:)
Zupa serowo boczusiowa
- 2-3 litry bulionu
- 2 serki topione (najlepiej czosnkowy i z szynką)
- 6 ząbków czosnku,
- 20 dag wędzonego boczku,
- 2 kromki chleba
- masełko.
Wykonanie:
1) Zagotować rosołek, wrzucić do tego 2 serki w całości -mieszać aż do rozpuszczenia.
2) Na maśle podsmażyć pokrojony w plasterki (albo jak kto lubi) czosnek, jak się zrumieni dodać pokrojony boczek. Podsmażyć.
3) Zawartość patelni wrzucić do rosołku.
4) Na masełku podsmażyć chlebek pokrojony w kostkę.
5) Zupę rozlać do ogrzanych miseczek i ozdobić grzankami.
Pycha:)
Czekam na wasze wersje zupy serowo boczusiowej.