W konkursie z lubelską restaurację Incognito wybraliśmy przepis na sałatkę z wątróbkami drobiowymi w musie malinowym. Oto przepis.
Sałatka z wątróbkami drobiowymi w musie malinowym.
Wątrobki drobiowe (oprawione) podsmażamy na masełku. Dodajemy pieprz i wcześniej przygotowany mus z malin (mrożone lub świeże maliny blendujemy, dodajemy balsamico, doprowadzamy do wrzenia).
Tak przyrządzone wątrobki układamy na sałacie lodowej, dodajemy pokruszoną fetę, polewamy musem z patelni.
Sałatę można zastąpić świeżym szpinakiem.
Kto odbierze nagrodę?
Autorkę prosimy o kontakt z naszą redakcją i przesłanie swoich danych (imię i nazwisko, telefon, adres) mailem na: agnieszka.dragan@dziennikwschodni.pl - dziękujemy za udział w konkursie.
Kolejne konkursy. Dużo do wygrania
W drugim - do wygrania będzie niemiecki toster, blok noży kuchennych, kolorowe pojemniki. Do każdej nagrody dodamy zestaw 27 przypraw PRYMAT.