W piątek po południu przed Centrum Targowym w parku Ludowym w Lublinie ruszyło wielkie "Grillowanie z VIP-ami”.
(na zdjęciu z prawej strony) oraz redaktor naczelny Dziennika Wschodniego Krzysztof Wiejak.
- Zrobię pyszną kaszankę z chrzanem rodzynkowym - zapowiadała przed imprezą Ewa Dados. Krzysztof Cugowski przyznał, że nie potrafi gotować. Mimo to stawił czoło żeberkom. Naczelny "DW” grillował ziołowy karczek.
Pogoda dopisała, więc amatorów grillowanych przysmaków nie zabrakło.
To nie koniec atrakcji. Na kolejną odsłonę kulinarnych specjałów zapraszamy do Puław.
Załadowane przez: Dziennik Wschodni. Realizacja Łukasz Minkiewicz
W sobotę czekają nas Mistrzostwa Polski w Grillowaniu. Z kolei w niedzielę - Festiwal Kuchni Lubelskiej. Miejsce - park przy pałacu Czartoryskich, start: sobota - godz. 14, niedziela - godz. 15.
(mfs)