Podczas trwającego w listopadzie w Lublinie festiwalu Kuchnia Inspiracji króluje miód. Jak się okazuje, wykorzystać go można także w wielu wytrawnych wersjach
Tematem przewodnim tegorocznej edycji festiwalu Kuchnia Inspiracji jest miód. W restauracjach biorących udział w festiwalu możemy spróbować tego daru natury na rózne sposoby - słodko oraz wytrawnie.
W restauracji Kulturalna uczestnicy warsztatów kulinarnych mogli spróbować tatara wędzonego sianem, z miodem pitnym oraz ogórkiem kiszonym, a także czegoś na słodko - musu miodowego z żelem z rokitnika suszonym biszkoptem oraz pyłkiem pszczelim.
Festiwal Kuchnia Inspiracji, którego tematem przewodnim jest miód potrwa do końca listopada. W programie warsztaty kulinarne w lubelskich restauracjach, warsztaty pszczelarskie, prelekcje na temat kosmetyków w składzie których jest miód, spacery z przewdnikami inspiracji oraz jarmarki miodowe przy Lubartowskiej 77.
Pełny harmonogram festiwalu oraz formularz do zapisów na warsztaty dostępny jest na stronie internetowej kuchniainspiracji.lublin.eu.