Kuchenne rewolucje, sezon 18, odcinek 14. W finałowym odcinku sezonu „Kuchennych rewolucji” Magda Gessler odwiedzi Karczmę Ordynat w Wielączy, znajdującej się na trasie prowadzącej z Zamościa do Szczebrzeszyna.
– Karczmę wybudował Darek. Mężczyzna od lat zajmował się gastronomią, ale marzyło mu się „coś większego”. Kiedy parę kilometrów od Zamościa wypatrzył piękna działkę przy samej drodze na Szczebrzeszyn, zakochał się w tym miejscu. Niedługo później kupił działkę i wybudował karczmę. Drewniane wnętrze urządził według swojego gustu, a na ścianach zawisły szable i inne elementy nawiązujące do historii – słyszymy w zapowiedzi programu.
– Chociaż Darek prowadzi karczmę razem z żoną Dorotą, podział obowiązków jest jasno określony. Kobieta gotuje na kuchni, a mężczyzna zarządza całością mając w każdej sprawie ostatnie, decydujące słowo. Nawet w menu znajdują się dania wymyślone przez właściciela, jak np. placek karczmarza, czyli placek ziemniaczany a la pizza. W karcie królują też potrawy regionalne jak np. pierogi doprawione mięta, flaczki Zamoyskie i pieczona kaczka, którą Karczma reklamuje się już od frontu.
W restauracji brakowało jednak klientów. Sposobów na rozwiązanie tej sytuacji miała szukać Magda Gessler. Czy jej się to udało?
Podczas nagrywania programu Karczma Ordynat zmieniła nazwę na Malinowa Spiżarna. Emisja 14 odcinka, 18 sezonu Kuchennych rewolucji w czwartek o godzinie 21.45.