Torty, słodkie stoły, gładkie suknie ślubne i smokingi czyli moda ślubna w jesiennej odsłonie. Targi Młodej Pary odbywające się w ten weekend w Centrum Spotkań Kultur cieszyły się dużym zainteresowaniem.
Spotkania z ekspertami, niezwykła oferta wystawców, inspiracje i ciekawostki ślubne, a wszystko to w jednym miejscu, Centrum Spotkania Kultur.
– Ślub bierzemy w lutym, zima zawsze była nam bliska, więc klimat bieli i złota to motyw przewodni, na którym chcemy się skupić. Przyszliśmy, bo szukamy inspiracji, by ten wyjątkowy dzień był niezapomniany, a zarazem był zaskoczeniem dla naszych gości – mówi Ania.
– W tym roku królują suknie gładkie, opływowe przy ciele, zdobione draperiami. Zdarzają się panie, które wybierają suknie "księżniczki", by w tym wyjątkowym dniu wyglądać jak królowa. Welon jest tradycją i zawsze elementem kreacji – podkreśla Elżbieta Woźniak z firmy Lady White. Projektantka zwróciła uwagę na dobór sukni ze względu na wiek. – Panie po 40. roku życia nie wybierają sukni zdobionych czy brokatowych, a kreacje podkreślające ich urodę i kobiecość. Panny Młode wybierają odważniejsze stylizacje, gdzie podczas tego wymarzonego dnia będą błyszczeć – dodaje.
– Mamy sezon jesień-zima więc jest to trend okryć wierzchnich np. płaszczy wełnianych gładkich bądź w kratę. Powracającym topem w tym sezonie dla panów jest "dwurzędówka". Królem w modzie ślubnej męskiej jest niewątpliwie ponadczasowy smoking. Nasz dziadek wyglądał w smokingu pięknie i nasz partner w nim wygląda zjawiskowo. Jeśli chodzi o kolorystykę nie musi być czarny, może mieć odcienie zieleni czy bordo, niezwykle modny w tym sezonie. Nie chcemy, by panowie wyglądali nudno, pragniemy aby wyrażali swój styl poprzez kreację ślubną – mówi Katarzyna Kramek z Salony Giacomo Conti.
Przyszli nowożeńcy byli zainteresowani również słodką częścią wystroju sal weselnych. Na targach mogli zapoznać się z ofertą firm, które prezentowały mniej tradycyjny "słodki stół". A na nim ciasteczka, słodkie przekąski na raz oraz torty w innej odsłonie.
– Popularne w dzisiejszych trendach są zestawy słodkości różnych tzw. Słodkie stoły korespondujące z wystrojem sali weselnej. Coraz częściej klienci wymagają pewnej usługi a nie tortu i ciasta. Polegającej na dostarczeniu, ustawieniu i estetyce podania. Królują smali naturalne i lokalne, zdecydowanie owocowe wiśnie czy gruszki – podkreśla Tomasz Pielat z Wytwórnii Smakowitości PiecZone.
Kolejne targi ślubne Ona&On odbędą się już w najbliższy weekend w Tragach Lublin S.A.