W sobotę, 7 września o godz. 8 w historycznej Hali Lubelskiej po Fabryce Wag (ul. Lubartowska 77) rozpocznie się cotygodniowy, wrześniowy cykl wydarzeń, związany z uroczystościami i świętowaniem Dożynkowego Jarmarku Lubelskiego.
W programie atrakcje oraz warsztaty dla całych rodzin. Będzie można wziąć udział w zajęciach garncarskich (godz. 10) i plecionkarskich (godz. 11.30).
- Dla miłośników ekologicznych, regionalnych smaków przygotowaliśmy liczne degustacje oraz robiące wrażenie gotowanie na żywo - zachęcają organizatorzy.
Będzie można dowiedzieć się, jak tworzone są podpłomyki i spróbować wyrobów od lokalnych producentów: ekologicznego królika serwować będzie Robert Goch, natomiast makaronowe dania Pan Darek Klimek z restauracji Giuseppe. Dodatkowo kulebiaka na ciepło serwować będą państwo Gładosz z Domowego Wypieku Chleba.