Przed nami Targi Kawy, Czekolady i Herbaty. Będzie pachnąco, aromatycznie i smakowicie.
Wydarzenie odbędzie się w ten weekend w Lubelskim Centrum Konferencyjnym. To okazja, aby zapoznać się m.in. z nietypowymi smakami oraz alternatywnymi i starodawnymi sposobami parzenia np. za pomocą tygla lub syfonu.
- Będzie kilka stref. Strefa sprzedaży, gdzie będzie można posmakować i kupić produkty. Kolejna jest strefa edukacyjna, gdzie podczas wykładów, warsztatów czy prelekcji, dowiecie się więcej o historii i pochodzeniu tych napojów - mówi Joanna Grzywna, koordynatorka Targów Kawy, Czekolady i Herbaty.
- Przygotowana będzie również strefa relaksu, gdzie uczestnicy mogą odpocząć i zjeść dania z lubelskich restauracji, a także miejsce do rozmów przy kawie, gdzie będzie możliwość porozmawiać z różnymi pasjonatami np. sportu, ornitologii czy z kolekcjonerami zegarków. Opowiedzą oni, co kawa, herbata czy czekolada mają wspólnego z tymi zagadnieniami - zachęca.
Jak wspomina koordynatorka, w zeszłym roku, wydarzenie cieszyło się bardzo dużym zainteresowaniem, dlatego w tej edycji, z nadzieją na podobną lość chętnych, organizatorzy zapraszają na dwa piętra.
Wśród ponad 40 wystawców znajdą się m.in. Cezve Man, Beskid Chocolate, Chełmska Palarnia Kawy Light Roast czy Manufaktura Czekolady u Dziwisza. Chętni będą mogli kupić, degustować oraz poznawać różne smaki w sobotę (2 września) od godziny 10.00 do 18.00, a w niedzielę (3 września) od 10.00 do 17.00. Wstęp na targi jest bezpłatny.