Lubię jeść. Lubię dobre książki z przepisami. Nie znoszę książek o odchudzaniu. W których sfrustrowani autorzy, co już nie mają chęci na smakołyki katują smakoszy dziesiątkami diet. Okazuje się, że kolejne nowe diety to kolejne metody na bardzo krótki czas, po którym szybko nabieramy wagi.
Kalorie, węglowodany, cholesterol
To praktyczny poradnik zdrowego odchudzania i odżywiania. Okazuje się, że jest tylko jeden sposób na odchudzanie. Trzeba spalić (za pomocą aktywności fizycznej) to, co się zje ponad stan. Z książki dowiecie się, co zawiera jedzenie na talerzu. Ile kalorii, ile tłuszczu, ile groźnego cholesterolu, ile bardzo groźnego sodu, ile cukru. Okazuje się ze plasterek wędzonej szynki jest stokroć niebezpieczniejszy od kawałka jagnięciny.
Co jest dobre i zdrowe?
Jagnięcina.
Owoce morza.
Szybko przyrządzony kurczak bez skórki.
Sery kozie.
Rośliny strączkowe.
Olej arachidowy.
Gruboziarniste pieczywo.
Ziołowe herbaty.
Co jest niezbyt dobre i zdrowe?
Żeberka.
Mleko słodzone z puszki.
Konserwy.
Duże rozmiary warzyw.
Hamburgery.
Frytki.
Co jest bardzo groźne?
Gorąco ją polecam.
O książce
Kalorie, węglowodany, cholesterol.
Poradnik zdrowego odżywiania w faaktach i liczbach.
Wydawnictwo Książkowe Twój Styl
Warszawa 2006
207 stron, kolorowe ilustarcje, twarda okładka.
Cena sugerowana: 32 zł.