Oto dwa przepisy. Jeden lepszy od drugiego.
Sałatka z grillowanych warzyw
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy, 1 opakowanie, olej, 3 łyżki, pieprz, sól, papryka czerwona i zielona 1 sztuka, , cukinia 1 sztuka, cebula czerwona,1 sztuka bakłażan 1 sztuka.
Wykonanie:
Warzywa oczyścić. Papryki pokroić w szerokie paski. Cukinię, bakłażana i cebulę w plastry o grubości 1 cm.
Sos sałatkowy przygotować wg przepisu na opakowaniu. Polać nim warzywa i pozostawić na 0,5 godziny.
Następnie smażyć na grillu lub patelni grillowej przez około 10 minut. Ostudzić, pokroić w kostkę. Doprawić solą i pieprzem.
Tosty z camembertem
Chleb tostowy 4 kromki, cebula 1 sztuka, ser camembert 250 gramów, masło 2 łyżki, borówki smażone 2 łyżki, gruszki 2 sztuki, jarzynka 1 łyżka, ketchup 10 łyżek, korniszon 1 sztuka.
Wykonanie:
Chleb posmarować masłem. Gruszki pokroić w plastry i ułożyć na tostach. Obłożyć borówkami.
Ser pokroić w plastry i rozłożyć na tostach. Piec na grillu lub opiekaczu. Podawać z ostrym sosem pomidorowym.
Sos: Cebulę oczyścić. Ogórka i cebulę pokroić wdrobną kostkę i połączyć z ketchupem. Doprawić Jarzynką.