Grzegorz Krychowiak i Wojciech Szczęsny zmierzyli się w niezwykłym pojedynku. Stanęli do walki... na lepienie pierogów. Kto okazał się lepszy, kto komu przeszkadzał i dla kogo w kuchni najważniejsza jest atmosfera? Dowiecie się z najnowszego materiału, przygotowanego przez kanał Łączy Nas Piłka.
Szczęsny z Krychowiakiem gotowali z przepisu kucharza reprezentacji Tomasza Leśniaka, zawartego w książce "Biało-czerwoni na talerzu".
- W tej książce jest naprawdę to wszystko, co my tutaj jemy. Nie ukrywamy, że brakuje nam trochę talentu w lepieniu pierogów, ale jeśli ktoś się trochę na tym zna i pójdzie śladami przepisów, wyjdzie perefekcyjnie - powiedział pomocnik Sevilli.
Żeby powstała książka "Biało-czerwoni na talerzu” o swoich ulubionych daniach opowiedziało Leśniakowi 28 byłych i obecnych reprezentantów Polski. M.in. Zbigniew Boniek, Adam Nawałka, Robert Lewandowski czy właśnie Krychowiak i Szczęsny.
– Dla każdego z nich nasza wspólna praca była też świetną zabawą. Próbowali sobie przypomnieć swoje dziecięce upodobania, rozmawiali z rodzicami, dzwonili do swoich babć… Widać było też, jak bardzo są świadomi tego, co jedzą. Bardzo im też zależało, by z książki płynął przekaz dla młodych ludzi, którzy myślą o piłkarskiej karierze: im wcześniej zaczną zwracać uwagę na kwestie zdrowego odżywiania, tym większą mają szansę, by coś w piłce osiągnąć – stwierdził Leśniak dla laczynaspilka.pl.