

W sobotę, 20 czerwca o godz. 12 w Klubie Radość przy ul. Bernardyńskiej 15 rozpocznie się kolejna edycja Festiwalu Pierogów Świata. Impreza potrwa dwa dni i zakończy się w niedzielę o godz. 18. To wyjątkowa okazja do spróbowania potrawy w najróżniejszych jej odsłonach.

- Właściwe każdy ma na nie swój własny przepis, a w zależności od kraju są one inaczej przygotowywane. Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy ziemniakami, zawijane w ciasto z różnego rodzaju mąk, również bezglutenowych, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone lub pieczone - możliwości jest właściwie nieskończona liczba - opowiadają organizatorzy.
Pierogów w Lublinie będzie można spróbować w najróżniejszych odsłonach: polskiej, hiszpańskiej, japońskiej, hinduskiej czy gruzińskiej. Wydarzenie zorganizuje Smaczny Targ.
