
Plaster świeżego łososia, kolorowy pieprz, oliwa. Tak mało potrzeba, żeby zrobić coś dobrego na sylwestrowe przyjęcie.

Carpaccio z łososia
Zamiast łososia możemy użyć wędzonego halibuta lyb pstrąga.
Carpaccio zaostrza apetyt. I pozwala wypić kieliszeczek nalewki ziołowej. Dla zdrowotności.
Marynowana mozarella
25 dag mozarelli
pęczek bazylii
20 pomidorków koktajlowych
4 łyżki octu balsamicznego
4 łyżki dobrej oliwy
sól
biały pieprz
Wykonanie:
Ser pokroić w kostkę. W naczyniu wymieszać oliwę, ocet balsamiczny, posiekaną bazylię, sól i pierz. Zalać w misce mozarellę. Marynować 12 godzin. Podawać z pomidorkami. Ozdobić całymi listkami bazylii.
Oscypki z grilla
Doskonała zakąska do wytrawnej nalewki.