

Goloneczka z grilla według internauty podpisującego się Wiesmak wygrała nasz konkurs kulinarny z restaauracją Incognito.

Autora przepisu prosimy o kontakt mailowy z Agnieszką Dragan: agnieszka.dragan@dziennikwschodni.pl - i podanie swoich danych. Przekażemy je restauracji Incognito, która przygotuje dla zwycięzcy naszego konkursu podwójne zaproszenie i ugości go tak jak trzeba.
Dziękujemy za wspólną zabawę. A oto zwycięski przepis.
Goloneczka z grilla
4 golonki, 2 marchewki, 1 seler, 1 cebula, 1 pietruszka, oliwa, sól, pieprz, ulubione zioła do smaku, bulion.
Wykonanie:
Warzywa kroimy w słupki, cebulę w piórka. Golonki nacieramy solą, pieprzem i ziołami. Obkładamy wa-rzywami. Podlewamy oliwą. Prawdziwi smakosze dodają kieliszek żubrówki (resztę butelki chowają na przyjęcie grillowe).
Całość chowamy do lodówki na 24 godziny.
Następnego dnia gotujemy razem z warzywami. Po wyjęciu skrapiamy oliwą, Grillujemy na złoty kolor, tak by były chrupiące.
Smacznego!!!