Już 8 października rozpocznie się jesienna edycja Restaurant Week. To wyjątkowy festiwal, który pozwala na przeżycie wspaniałych momentów przy trzydaniowej kolacji za jedyne 69 zł. Udział bierze kilkanaście lubelskich restauracji.
Wszystko co trzeba zrobić aby wziąć udział w festiwalu to zarezerwować termin na wizytę w restauracji przez stronę organizatora i opłacić tę rezerwację. Za 69 zł od osoby dostajemy trzy dania na naszej kolacji. Przystawka, danie główne i deser. Często są to potrawy, które restauracje przygotowują specjalnie dla gości przychodzących w ramach festiwalu. Na co dzień takich dań w karcie nie zobaczymy.
W Lubelskiem znajdziemy 21 restauracji biorących udział w festiwalu. W każdym lokalu do wyboru będzie jedno z dwóch menu, co daje nam możliwość przetestowania nawet 42 kart dań tylko w jednym województwie. Rezerwacji dokonujemy poprzez stronę restaurantweek.pl. Należy wybrać godzinę, restaurację oraz liczbę gości.
W tym roku jesienna edycja odbywa się pod hasłem #FoodieMoments. Czas na odrywanie smaków jest od 8 października do 17 listopada.
– To wyjątkowa okazja, aby promować kulturę kulinarną, dzielić się odkryciami smakowymi i celebrować 10-lecie działalności festiwalu, który inspiruje Polaków do odkrywania nowych smaków i miejsc – informują organizatorzy festiwalu.