Dwa miejsca i dwa różne style gotowania. Sylwia Stachyra, zwyciężczyni 7. edycji programu Top Chef poprowadzi w Lublinie warsztaty kulinarne – przy Lubartowskiej 77 i w Szkole Artystycznej Wiesława Kuci. Są jeszcze wolne miejsca.
Pierwsze warsztaty odbędą się już 7 listopada przy Lubartowskiej 77, gdzie odbywa się Jarmark Lubelski i ekobazar. – Prowadzę
warsztaty dla maksymalnie 12 osób, żeby każdemu poświęcić tyle samo uwagi. Przygotowujemy kilka dań i deser. To będzie
nowoczesna kuchnia z mocnymi lubelskimi akcentami i wykorzystaniem najlepszych lokalnych ekologicznych produktów m.in.
serów czy ryb – zapowiada Sylwia Stachyra. – Wszystko, co przygotujemy będzie można potem zjeść na miejscu lub zabrać do
domu. Będę opowiadać uczestnikom m.in. o technikach kulinarnych, produktach i organizacji pracy w kuchni.
Warsztaty przy Lubartowskiej 77 mają odbywać się cyklicznie, co dwa tygodnie w ramach Akademii Kulinarnej. Koszt
warsztatów – 250/os. (w cenie produkty, możliwość gotowania na profesjonalnym sprzęcie i certyfikat ukończenia warsztatów).
Początek czterogodzinnych warsztatów o godz. 18. Zapisy: marketing@lub77.pl lub tel. 605 106 601.
Z kolei 22 listopada w Szkole Artystycznej Wiesława Kuci odbędą się warsztaty z cyklu fine dining. – To warsztaty z bardziej
ekskluzywnym produktem, na wysokim restauracyjnym poziomie. Będziemy pracować m.in. na owocach morza – zapowiada Sylwia
Stachyra. – Przygotujemy dania, które są połączeniem kuchni azjatyckiej i francuskiej. Do dań będziemy podawać wino, które jest w
cenie warsztatów.
Warsztaty poprowadzi Sylwia Stachyra razem z Anną Kucią, specjalistką w cukiernictwie. Koszt warsztatów – 350 zł/os. (w
cenie wino i produkty oraz gotowanie na profesjonalnym sprzęcie). Początek czterogodzinnych warsztatów o godz. 18. Rezerwacje
za pośrednictwem szkoły: wieslaw@kucia.com.pl lub tel. 508 274 963. (kp)