
Na straganach pyszni się młodziutki szpinak. Oto kilka podpowiedzi.

Dzieci nie lubią szpinaku
Nie dziwmy się dzieciom. I sami nie psujmy sobie szpinaku na talerzu.
Szpinak Kazia Grześkowiaka
Oto jego recepta:
Pół kg świeżego szpinaku umyj pod zimną wodą. Obetnij szpinakowi ogonki. Do dużego garnka wlej oliwę. Daj 3 ząbki czosnku. Gdy się zarumieni, wyjmij z garnka.
Wrzuć szpinak. Zamieszaj. Nakryj pokrywką. Duś 3 minuty, potrząsając garnkiem.
Daj na talerze. Jedz na zdrowie.
I szpinakowe pierożki z fetą
Gotuj w osolonej wodzie.
Posyp odcedzone pierożki starym parmezanem. Jeśli jesteś łasuchem strużkami zmrożonego masła czosnkowego.
Smacznego.