Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Restauracje

Pierogi naszym dobrem narodowym!
DZIENNIK ZE SMAKIEM
film

Pierogi naszym dobrem narodowym!

Na słodko, na słono, z owocami i na święta z kapustą i grzybami. Pierogi możemy jeść cały rok i z czym tylko chcemy. A jaki jest sekret najlepszych pierogów?

Lubelskie Święto Chleba. Będzie smacznie i tradycyjnie
15 września 2024, 10:00

Lubelskie Święto Chleba. Będzie smacznie i tradycyjnie

Jarmark produktów tradycyjnych, występy artystyczne, przesiewowe badania wzroku i wiele innych atrakcji. To wszystko czeka na uczestników XXVI Lubelskiego Święta Chleba.

Tradycyjnie nie znaczy nudno, ale smacznie!
DZIENNIK ZE SMAKIEM
film

Tradycyjnie nie znaczy nudno, ale smacznie!

Tradycyjna kuchnia odchodzi do lamusa? My uważamy że nie! W pierwszym odcinku "Dziennika ze smakiem" zapraszamy do Piotrkowa, gdzie panie z miejscowego Koła Gospodyń Wiejskich ugotowały nam prawdziwe smakołyki, według przepisów ich babć i prababć. Zdrowe, pożywne i pyszne!

Katarzyna Bosacka, Michał Fabiszewski oraz ostrygi i inne tajemnice
Europejski Festiwal Smaku
galeria

Katarzyna Bosacka, Michał Fabiszewski oraz ostrygi i inne tajemnice

Stare Miasto wypełniły stragany na których można znaleźć produkty z całego świata. Podczas festiwalu można spróbować egzotycznych smaków

3 dni przy kawie i czekoladzie. Festiwal Hobby&Biznes do niedzieli
ZDJĘCIA
30 sierpnia 2024, 12:00
galeria

3 dni przy kawie i czekoladzie. Festiwal Hobby&Biznes do niedzieli

W hali Targów Lublin pachnie kawą i czekoladą, a w tle słychać rozmowy o biznesie. To wszystko z powodu odbywającego się tam festiwalu Hobby&Biznes.

Na Targach Lublin zapachnie kawą i czekoladą. Będzie można też porozmawiać o biznesie
NASZ PATRONAT
30 sierpnia 2024, 12:00

Na Targach Lublin zapachnie kawą i czekoladą. Będzie można też porozmawiać o biznesie

Po raz kolejny w Lublinie odbędą się Targi Kawy, Czekolady i Herbaty. W tym roku jednak festiwal rozrasta się i powstaną specjalne strefy dla hobbystów i biznesmenów.

Kuchnia pełna smaków. Warsztaty kulinarne podczas Lubliner Festival
ZDJĘCIA
galeria

Kuchnia pełna smaków. Warsztaty kulinarne podczas Lubliner Festival

Lubliner Festival trwa w najlepsze. Na uczestników czeka wiele wydarzeń kulturalnych. Wśród nich są także warsztaty kulinarne.

W skali roku wydawanych jest tu ponad 72 tys. obiadów

Plastikowe pojemniki poszukiwane. Kuchnia apeluje o pomoc

Kuchnia Brata Alberta potrzebuje pojemników na żywność. Każdy może pomóc, tym samym zapewniając pożywny posiłek dla bezdomnych i potrzebujących.

Kuchnia zapomniana, a bardzo dobra i zdrowa
DZIEŃ WSCHODZI
film

Kuchnia zapomniana, a bardzo dobra i zdrowa

W poprzednim odcinku dowiedzieliśmy się sporo na temat historii kuchni lubelskiej i jej podstawowych składnikach. Dzisiaj kontynuujemy tę kulinarną podróż.

Cudze chwalicie, swego nie znacie! Poznajcie kuchnię lubelską
DZIEŃ WSCHODZI
film

Cudze chwalicie, swego nie znacie! Poznajcie kuchnię lubelską

Praktycznie codziennie sięgamy po dania z kuchni włoskiej, francuskiej, azjatyckiej. Ale czy ktoś pamięta jeszcze, że Lubelszczyzna także słynie z bogatej i smacznej kuchni?

Czas na grzyby do lasu. Ale jak zbierać bezpiecznie?
PORADNIK

Czas na grzyby do lasu. Ale jak zbierać bezpiecznie?

W lasach pełno grzybów. Ale jak zbierać je bezpiecznie i gdzie są najlepsze miejsca do zbierania?

Kaczka po zamojsku w finale
galeria

Kaczka po zamojsku w finale

W Janowie Podlaskim odbył się półfinał regionalny ogólnopolskiego konkursu kulinarnego "Bitwa Regionów". W kulinarnych zmaganiach wzięło udział 12 kół gospodyń wiejskich. Zwyciężyło KGW Niedzieliska, którego przedstawicielki przygotowały kaczkę po zamojsku z sodziakami i sosem śliwkowym.

Jest cukierkowo i radośnie. W Lublinie trwa Bajkowy Festiwal Słodkości i Smaku
ZDJĘCIA
galeria

Jest cukierkowo i radośnie. W Lublinie trwa Bajkowy Festiwal Słodkości i Smaku

Świat bajek, słodkości i kolorów zawitał w ten weekend na Plac Zamkowy w Lublinie. Ciasta, desery, żelki i słodycze przyciągnęły miłośników słodkości, a wszystko to za sprawą Bajkowego Festiwalu Słodkości i Smaku.

Ani grama mięsa. Pomysły na niedzielny obiad wege
Coś na ząb

Ani grama mięsa. Pomysły na niedzielny obiad wege

Na prośbę Czytelników dziś obiad wege. Na upały w sam raz. A kotlety z boczniaka robią dobrą robotę.

Gryczaki zaczynają się dzisiaj i potrwają do niedzieli
10 sierpnia 2024, 15:30

Jedziemy na gołąbki i Gryczaki do Janowa Lubelskiego

W sobotę i niedzielę 10 -11 sierpnia 2024 w Janowie Lubelskim będą królowały potrawy z kaszy gryczanej. W tym roku hitem będą gołąbki, do gołąbków zagra zespół Poparzeni Kawą Trzy. Widzimy się w Zoomie Natury nad zalewem. I podpowiadamy, czego wypatrywać w licznych zagrodach smaku, na pokazach i prezentacjach.

Lato w kuchni. Leczo czeka i gulasz też
Kuchnia

Lato w kuchni. Leczo czeka i gulasz też

Najlepiej jak zrobimy je w kociołku zawieszonym nad ogniskiem. W ogrodzie lub na działce możemy także ugotować gulasz, ziemniaki z kapustą i kiełbasą, fasolkę po bretońsku a nawet golonkę w kapuście nie mówiąc o aromatycznej fasolowej na początek.

W czasie Festiwalu Dwóch Dolin odbył się XIV Nadwieprzański Festiwal Piosenki i Przyśpiewki Ludowej
Zdjęcia
galeria

Festiwal Dwóch Dolin w Trawnikach za nami

Konkursy, degustacje, wesołe miasteczko czy kiermasz rękodzieł - to tylko część atrakcji przygotowanych dla mieszkańców w ramach Festiwalu Dwóch Dolin w Trawnikach.

Przewodnik: Stambuł - jak zwiedzać na własną rękę
W PODRÓŻY
galeria

Przewodnik: Stambuł - jak zwiedzać na własną rękę

Czternastowieczne meczety, tętniące życiem bazary, ulice wśród wysokich minaretów - miejsce, które porusza wszystkie zmysły. Stambuł. O czym pamiętać, jak się poruszać po turystycznych atrakcjach dawnego Konstantynopola? Jak podróżować po Stambule? Co warto zobaczyć, a czego skosztować?

Przepisy z kolekcji prof. Jarosława Dumanowskiego

Przepisy z kolekcji prof. Jarosława Dumanowskiego

Polewka migdałowa, kapusta z owocami, czy wiśniowe jabłka - sprawdźcie jakie przepisy mamy dla was tym razem.

Duszone w śmietanie, po wileńsku, a może z rusztu? Grzyby polecają się na obiad
PRZEPISY

Duszone w śmietanie, po wileńsku, a może z rusztu? Grzyby polecają się na obiad

130 grzybów to okolice Wysokiego, 200 sztuk w okolicach Starej Wsi. 220 grzybów w okolicach Żółkiewki, 310 sztuk okolice Kraśnika. Grzyby idą na rekord, a my mamy dla was sprawdzone przepisy na grzybowe przekąski, zupy i drugie dania

Kuchnia na upalne dni

Kuchnia na upalne dni

Oto nasze podpowiedzi na lekkostrawne dania, które będą smakować podczas wysokich temperatur. W lipcu na stole dobrze sprawdzą się chłodniki i smakowite leczo na bazie pomidorów.

Nie zawsze musi być rosół. Co zrobić na niedzielny obiad?

Nie zawsze musi być rosół. Co zrobić na niedzielny obiad?

Można klasycznie: rosół z makaronem, a na drugie schabowy z ziemniakami. Ale niedzielny obiad nie musi zawsze sprowadzać się do dań tradycyjnych. Mamy dla was dzisiaj propozycję na mniej standardowy zestaw.

Zupa rybna
przepisy

Trochę pikanterii na niedzielny obiad. Zupa, a na drugie juki ułańskie

Nie macie pomysłu na niedzielny obiad? A może pikantna zupa rybna i juki ułańskie. Sprawdźcie nasze przepisy.

Niedziela z Cleo w Kraśniku

Niedziela z Cleo w Kraśniku

Już w niedzielę, 14 lipca, w ramach  akcji „Barwy Lata”, w Kraśniku Cleo zagra koncert. Będzie to jedna z głównych atrakcji wydarzenia, które rozegra się w obiektach sportowych Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Kraśniku, przy ul. Żwirki i Wigury 2.

Największe wzięcie mają w Lublinie żeberka u Sławomira Wołoszyna w Grill Barze przy Witosa, gdzie do perfekcji opanowano sposób na ich dobroć.

Jak przyrządzić super żeberka z grilla?

Żeberka to nie taka prosta sprawa - mówi Sławomir Wołoszyn z Grill Baru przy Witosa. A my mamy dla was jego autorski przepis na żeberka, które rozpływają się w ustach. Są soczyste, aromatyczne i tak dobre, że zjecie dwie porcje.

ALARM24

Masz dla nas temat? Daj nam znać pod numerem:
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

kliknij i poinformuj nas!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium