Cannelloni z mięsem i sosem bolognese Pauliny Pokory i Patrycji Rylec z klasy Ia zachwycało delikatnością i sposobem podania.
Wczoraj w Pszczelej Woli po raz siódmy zorganizowano konkurs kulinarny „Konkurs łasucha”.
Z roku na rok poziom konkursu rośnie. Niezmienne jest jego założenie. Każda z potraw ma miodowe akcenty. Cieszymy się, że uczniowie Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego gotują z coraz większą pasją – mówi Beata Kowalczyk, wicedyrektor Zespołu Szkół Rolniczych w Pszczelej Woli.
Najcenniejsze jest to, że konkurs jest dowodem na kreatywność i fantazję kulinarną młodziutkich kucharzy.
Dwie drugie nagrody dostały Dorota Złotucha i Monika Szabat z kl. II c za ciasto „snikers” oraz Magdalena Felc i Joanna Ziętek z kl. III c za roladę z piersi indyka. Dwie trzecie nagrody – Małgorzata Widz i Ewa Sulowska z kl III b za znakomity filet z indyka w sosem pomarańczowo miodowym oraz Ewelina Kozłowska i Małgorzata Krawczyk z kl IIa za szczupaka faszerowanego z miodowym chlebem razowym. (sz)
Reporterowi „Dziennika” najbardziej smakował szczupak faszerowany Małgorzaty Krawczyk i Eweliny Kozłowskiej oraz kurczak faszerowany ryżem i warzywami Iwony Boguty i Huberta Szałamaja z kl III a.