Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Kuchnia

Atrium mieści się w kamienicy zwanej Małym Wawelem

Restauracja Atrium. Recenzja

Mieści się w kamienicy, zwanej w Lublinie \"Małym Wawelem”. Od lat specjalizuje się w kuchni włoskiej i pizzy. Sama restauracja jest malutka, ale stoliki na dziedzińcu, urokliwe kąciki z korytarzach sprawiają, że bywa tam bardzo przytulnie.

 (Lubelska szkoła fotografii)

Europejski Festiwal Smaku 2012 w Lublinie

W piątek, 7 września,na Starym Mieście w Lublinie rozpocznie się Europejski Festiwal Smaku. W ciągu trzech dni będzie można rozsmakować się w lubelskiej kuchni z prowansalskimi klimatami w tle. Oto najważniejsze kulinarne punkty festiwalu.

Atutem restauracji jest klimatyczny ogródek (Fot. W. Sulisz)

Restauracja Dolce Vita. Recenzja

Mają piękny ogródek, włoską kuchnię i apetyt na sukces. Dobre sery, kalmary i słynne danie Saltimbocca alla Romana.

Paweł Loroch z "Pytania na śniadanie” będzie gotował na Scenie Smaku razem z Agnieszką Filiks, szef

Pierwsza Noc Restauracji w Lublinie

Podczas pierwszej w Lublinie Nocy Restauracji będzie można spróbować prowansalskich przysmaków. A podczas miejskiej gry kulinarnej stać się posiadaczem 18-miesięcznego kręgu sera Bursztyn. Niespodzianek na festiwalu będzie więcej.

Kto lubi ryby i owoce morza, to restauracja dla niego (Waldemar Sulisz)

Restauracja Carmen (recenzja)

Ich przebojem są tapas, niewielkie hiszpańskie dania pachnące szafranem, anyżem, czosnkiem i dobrą oliwą, świeże owoce morza i Rabo de Toro. Bycze ogony w winie. Kto ich nie próbował, nie wie, co to życie. Na wizytę w restauracji Ismaela Hernándeza wydaliśmy 216 zł. I były to jak dotąd najlepiej wydane pieniądze.

Restauracja Hotelu Korona (recenzja)

Restauracja Hotelu Korona (recenzja)

O miejscu, gdzie snobują się Vipy, ich żony zażywają SPA, a piękne kobiety delektują się masażami i kuchnią Wellness słyszałem wiele. Nawet o wiele za dużo. A co z jedzeniem? Od dorady nie można oderwać oczu, od kobiet też. Polecamy ryby i romantyczne kolacje ze śniadaniem do łóżka...

Czeska Piwnica (recenzja)

Czeska Piwnica (recenzja)

Ilekroć mijałem \"Czeską Piwnicę”, przypominały mi się słowa: \"Posłusznie melduję, panie oberlejtnant, że wszystko jest w porządku, tylko kot jest gałgan i zeżarł kanarka” z książki \"Przygody dobrego wojaka Szwejka”.

Jean Bos: Zapraszam na mój pokaz i spotkania podczas Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie 7–9 wr

Jean Bos, najlepszy kucharz świata odwiedzi Lublin

We wrześniu przyjedzie do Lublina Jean Bos, szef kuchni pałacu królewskiego w Brukseli, który przez wiele lat gotował dla króla Baudouina i jego małżonki Fabioli. Pokazy kuchni molekularnej, w której specjalizuje się królewski kucharz, nieustannie wzbudzają emocje i kontrowersje. A degustacje wywołują doznania nieporównywalne ze zwykłym jedzeniem.

 (Maciej Kaczanowski )

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Smak natury, czyli festiwal kaszy

Poszukiwacze naturalnych smaków powinni w sobotę i niedzielę 11-12 sierpnia odwiedzić Janów Lubelski, który stanie się kulinarną stolicą wschodniej Polski. W trakcie Festiwalu Kaszy Gryczaki 2012 będzie można spróbować serów zagrodowych, wędzonego karpia i niezliczonych potraw z kaszą w roli głównej.

 "Małżenstwo to bardzo sprawiedliwe urządzenie: żona musi codziennie gotować, mąż musi codziennie j

Zajazd Wincentów. Recenzja

Dobry adres dla miłośników rosyjskiej kuchni, niektóre dania na pięć z plusem.

Spirala Blues & Jazz Club (Waldemar Sulisz)

Spirala Blues & Jazz Club. Recenzja

Prawdopodobnie mają najlepszą pizzę w Lublinie.

 (Małgorzata Sulisz)

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Smak sukcesu

Nasza regionalna kuchnia nie ma sobie równych w Polsce. A potrawy nagrodzone podczas tegorocznej edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo” to prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej. Smaki Regionów są trendy.

W zestawie nagród od firmy Pudliszki są także pyszne gołąbki.

Konkurs zakończony

Oto najlepsze przepisy, które zyskały nasze uznanie. Jadwiga: Fioletowe gołąbki, Adrian: Gołąbki w liściach winogronowych, Ilka_86: Leczo z pulpecikami, Łukasz: Zupa z klopsikami, Sylwia: Miks witamin. Gratulujemy.

Restauracja Mandragora. Jedno z najbardziej klimatycznych miejsc w Lublinie (W. Sulisz)

Restauracja Mandragora. Recenzja

Mają genialny kapuśniak, ruskie pierogi, wątróbkę i dobry marketing.

Regina Żyła z Olbięcina, nestorka polskich nalewek wystawia do konkursu nalewkę z sosny, miodu wielo

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Smaki dzieciństwa w Janowcu nad Wisłą

Polędwiczki po gęsieńsku, sery kodeńskie, dzik pieczony, szynka staropolska w ziołach, kwas chlebowy, kordiały i nalewki czekają na pasjonatów dobrej kuchni na zamku w Janowcu nad Wisłą. Początek wielkiej uczty w niedzielę 15 lipca o godz. 12.

Z tyłu, za restauracją są dwa tarasy, ogród, jabłonie i porzeczki...

Restauracja "W młynie" w Jakubowicach Murowanych. Recenzja

Mają wiejski ogród, piękne wnętrza i cuda na talerzu. A nie ma deski serów. Czemu?

Konkurs z Vegetą Natur rozstrzygnięty

Konkurs z Vegetą Natur rozstrzygnięty

Dostaliśmy dużo ciekawych przepisów, za które dziękujemy. Kto dostanie nagrody?

 (Maciej Kaczanowski)

Smak Orient Expressu po wizycie Magdy Gessler w Lublinie

Aż pięć potraw podawanych w luksusowym pociągu pasażerskim, który kursował z Paryża do Konstantynopola, można od dziś spróbować w lubelskiej restauracji „Orient Express”. To wynik kuchennych rewolucji Magdy Gessler. Jak do tego doszło?

 (Fot. W. Sulisz)

Restauracja "Złota Grota". Recenzja

Mają drogo, dobre borowiki w śmietanie i polędwicę wołową z grilla.

Kamienica muzyków, w której mieści się restauracja "16 stołów" (Fot. W. Sulisz)

Restauracja "16 stołów”. Recenzja

Mają animelkę, deskę serów, świetne zupy i genialny deser.

 (Fot. Waldemar Sulisz)

Karczma "W zagrodzie”. Recenzja

Mają szynkę Panie Kochanku, taką, że Radziwiłł przewraca się w grobie.

To jedna z przypraw, które znajdą się w upominku. Do przypraw dokładamy łapkę do gorących naczyń i f

Konkurs z Vegetą Natur

Do wygrania mamy 3 zestawy nagród. W skład każdej wchodzi komplet przypraw Vegeta Natur bez wzmacniaczy smaków i konserwantów oraz specjalne łapki do gorących naczyń i fartuszki do kuchni.

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Sekrety kuchni zakonników

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Sekrety kuchni zakonników

Klasztorna kuchnia zawsze słynęła z dobrego jedzenia. Zakonnicy cenili ryby, zioła i dobre wina. Zakonny smak to kolejna Atlantyda na kulinarnej mapie Lubelszczyzny. Jej niektóre sekrety zdradza brat Mariusz Wojdowski OMI z klasztoru Oblatów w Kodniu.

 (Fot. Materiały organizatora)

Opole Lubelskie. Myslovitz zagra na Manufakturze Smaków!

Koncert Myslovitz, piosenki The Beatles i meksykańska grupa Enclose będą towarzyszyć tegorocznej edycji Manufaktury Smaków w Opolu Lubelskim, która rozpocznie się w sobotę 23 czerwca o 19.30 na kąpielisku miejskim. Największe atrakcje czekają na was w niedzielę na stadionie za Parkiem Miejskim, gdzie będzie można spróbować regionalnej kuchni i zabawić się przy dobrej muzyce.

– Mamy serce do sera. Za każdym krążkiem sera z kolekcji Old Poland stoi konkretny człowiek – mówi W

W Radzyniu Podlaskim powstają jedne z najlepszych serów w Europie

Aż się wierzyć nie chce, że w Radzyniu Podlaskim powstają jedne z najlepszych serów w Europie. Bursztyn, Rubin czy Szafir to wielkie polskie sery z Lubelszczyzny, których zazdroszczą nam Włosi i Francuzi. Maestro Wojciech Styś, główny serowar Spomleku, zdradza nam sekrety produkcji i dojrzewania Bursztynu, króla polskich serów.

ALARM24

Masz dla nas temat? Daj nam znać pod numerem:
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

kliknij i poinformuj nas!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium