Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Kuchnia

Resturacja Kardamon (Maciej Kaczanowski)

Restauracja Kardamon (recenzja)

Do wizyty w \"Kardamonie” skłoniło mnie zdanie ze strony internetowej restauracji: \"By spełnić wszelkie Państwa oczekiwania w restauracji Kardamon gotują tylko najlepsi kucharze, którzy łączą w sobie najwyższe umiejętności sztuki kucharskiej z niezwykłą pasją i miłością do tego, co tworzą”.

Oliwki są wdzięcznym dodatkiem do przekąsek

Konkurs z hiszpańskim oliwkami

Ogłaszamy kolejny konkurs kulinarny. W puli nagród mamy 3 zestawy od Hiszpańskich Oliwek (po 3 słoiczki oliwek + zestaw do przystawek). Czekamy na przepisy z oliwkami w roli głównej.

Kolacja odbędzie się w godzinach wieczornych, czyli od 21.00 - 24.00. (sxc)

Kolacja Samuraja po raz pierwszy w Lublinie

Za 44 zł możesz jeść tyle, ile dasz radę. Płacisz raz i jesz ile chcesz

Lokal polecamy znawcom dobrego piwa, golonki i żeberek w miodzie

Browar Restauracja Grodzka 15. Recenzja

Mają dobre piwo, które warzą na miejscu. W tym piwie marynują żeberka i golonki. Czy kuchnia jest tak dobra jak piwo? W \"Browarze” mam dwa ulubione dania. Jedno to golonka, podawana na marynowanych buraczkach, drugie to pizza śródziemnomorska z karczochami i świeżą rukolą.

Restauracja Przystań

Restauracja Przystań w Lublinie. Recenzja

To w Lublinie jedno z kultowych miejsc. Po pierwsze z powodu legendy z czasów PRL, po drugie z powodu podawanej tam nerki cielęcej na dwa sposoby: z rusztu i w śmietanie.

 (sxc.hu)

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Prowansalski smak

Pokaz Agnieszki Filiks z restauracji „Siwym dym” w Bochotnicy, która podczas Europejskiego Festiwalu Smaku gotowała z Pawłem Lorochem zamienił się w uroczystą kolację na placu Po Farze. Ponieważ nie wszyscy mogli spróbować ich znakomitej kuchni, podajemy oryginalne przepisy. I namawiamy, żeby odtworzyć lawendowy smak w domu.

Atrium mieści się w kamienicy zwanej Małym Wawelem

Restauracja Atrium. Recenzja

Mieści się w kamienicy, zwanej w Lublinie \"Małym Wawelem”. Od lat specjalizuje się w kuchni włoskiej i pizzy. Sama restauracja jest malutka, ale stoliki na dziedzińcu, urokliwe kąciki z korytarzach sprawiają, że bywa tam bardzo przytulnie.

 (Lubelska szkoła fotografii)

Europejski Festiwal Smaku 2012 w Lublinie

W piątek, 7 września,na Starym Mieście w Lublinie rozpocznie się Europejski Festiwal Smaku. W ciągu trzech dni będzie można rozsmakować się w lubelskiej kuchni z prowansalskimi klimatami w tle. Oto najważniejsze kulinarne punkty festiwalu.

Atutem restauracji jest klimatyczny ogródek (Fot. W. Sulisz)

Restauracja Dolce Vita. Recenzja

Mają piękny ogródek, włoską kuchnię i apetyt na sukces. Dobre sery, kalmary i słynne danie Saltimbocca alla Romana.

Paweł Loroch z "Pytania na śniadanie” będzie gotował na Scenie Smaku razem z Agnieszką Filiks, szef

Pierwsza Noc Restauracji w Lublinie

Podczas pierwszej w Lublinie Nocy Restauracji będzie można spróbować prowansalskich przysmaków. A podczas miejskiej gry kulinarnej stać się posiadaczem 18-miesięcznego kręgu sera Bursztyn. Niespodzianek na festiwalu będzie więcej.

Kto lubi ryby i owoce morza, to restauracja dla niego (Waldemar Sulisz)

Restauracja Carmen (recenzja)

Ich przebojem są tapas, niewielkie hiszpańskie dania pachnące szafranem, anyżem, czosnkiem i dobrą oliwą, świeże owoce morza i Rabo de Toro. Bycze ogony w winie. Kto ich nie próbował, nie wie, co to życie. Na wizytę w restauracji Ismaela Hernándeza wydaliśmy 216 zł. I były to jak dotąd najlepiej wydane pieniądze.

Restauracja Hotelu Korona (recenzja)

Restauracja Hotelu Korona (recenzja)

O miejscu, gdzie snobują się Vipy, ich żony zażywają SPA, a piękne kobiety delektują się masażami i kuchnią Wellness słyszałem wiele. Nawet o wiele za dużo. A co z jedzeniem? Od dorady nie można oderwać oczu, od kobiet też. Polecamy ryby i romantyczne kolacje ze śniadaniem do łóżka...

Czeska Piwnica (recenzja)

Czeska Piwnica (recenzja)

Ilekroć mijałem \"Czeską Piwnicę”, przypominały mi się słowa: \"Posłusznie melduję, panie oberlejtnant, że wszystko jest w porządku, tylko kot jest gałgan i zeżarł kanarka” z książki \"Przygody dobrego wojaka Szwejka”.

Jean Bos: Zapraszam na mój pokaz i spotkania podczas Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie 7–9 wr

Jean Bos, najlepszy kucharz świata odwiedzi Lublin

We wrześniu przyjedzie do Lublina Jean Bos, szef kuchni pałacu królewskiego w Brukseli, który przez wiele lat gotował dla króla Baudouina i jego małżonki Fabioli. Pokazy kuchni molekularnej, w której specjalizuje się królewski kucharz, nieustannie wzbudzają emocje i kontrowersje. A degustacje wywołują doznania nieporównywalne ze zwykłym jedzeniem.

 (Maciej Kaczanowski )

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Smak natury, czyli festiwal kaszy

Poszukiwacze naturalnych smaków powinni w sobotę i niedzielę 11-12 sierpnia odwiedzić Janów Lubelski, który stanie się kulinarną stolicą wschodniej Polski. W trakcie Festiwalu Kaszy Gryczaki 2012 będzie można spróbować serów zagrodowych, wędzonego karpia i niezliczonych potraw z kaszą w roli głównej.

 "Małżenstwo to bardzo sprawiedliwe urządzenie: żona musi codziennie gotować, mąż musi codziennie j

Zajazd Wincentów. Recenzja

Dobry adres dla miłośników rosyjskiej kuchni, niektóre dania na pięć z plusem.

Spirala Blues & Jazz Club (Waldemar Sulisz)

Spirala Blues & Jazz Club. Recenzja

Prawdopodobnie mają najlepszą pizzę w Lublinie.

 (Małgorzata Sulisz)

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Smak sukcesu

Nasza regionalna kuchnia nie ma sobie równych w Polsce. A potrawy nagrodzone podczas tegorocznej edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo” to prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej. Smaki Regionów są trendy.

W zestawie nagród od firmy Pudliszki są także pyszne gołąbki.

Konkurs zakończony

Oto najlepsze przepisy, które zyskały nasze uznanie. Jadwiga: Fioletowe gołąbki, Adrian: Gołąbki w liściach winogronowych, Ilka_86: Leczo z pulpecikami, Łukasz: Zupa z klopsikami, Sylwia: Miks witamin. Gratulujemy.

Restauracja Mandragora. Jedno z najbardziej klimatycznych miejsc w Lublinie (W. Sulisz)

Restauracja Mandragora. Recenzja

Mają genialny kapuśniak, ruskie pierogi, wątróbkę i dobry marketing.

Regina Żyła z Olbięcina, nestorka polskich nalewek wystawia do konkursu nalewkę z sosny, miodu wielo

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Smaki dzieciństwa w Janowcu nad Wisłą

Polędwiczki po gęsieńsku, sery kodeńskie, dzik pieczony, szynka staropolska w ziołach, kwas chlebowy, kordiały i nalewki czekają na pasjonatów dobrej kuchni na zamku w Janowcu nad Wisłą. Początek wielkiej uczty w niedzielę 15 lipca o godz. 12.

Z tyłu, za restauracją są dwa tarasy, ogród, jabłonie i porzeczki...

Restauracja "W młynie" w Jakubowicach Murowanych. Recenzja

Mają wiejski ogród, piękne wnętrza i cuda na talerzu. A nie ma deski serów. Czemu?

Konkurs z Vegetą Natur rozstrzygnięty

Konkurs z Vegetą Natur rozstrzygnięty

Dostaliśmy dużo ciekawych przepisów, za które dziękujemy. Kto dostanie nagrody?

 (Maciej Kaczanowski)

Smak Orient Expressu po wizycie Magdy Gessler w Lublinie

Aż pięć potraw podawanych w luksusowym pociągu pasażerskim, który kursował z Paryża do Konstantynopola, można od dziś spróbować w lubelskiej restauracji „Orient Express”. To wynik kuchennych rewolucji Magdy Gessler. Jak do tego doszło?

 (Fot. W. Sulisz)

Restauracja "Złota Grota". Recenzja

Mają drogo, dobre borowiki w śmietanie i polędwicę wołową z grilla.

ALARM24

Masz dla nas temat? Daj nam znać pod numerem:
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

kliknij i poinformuj nas!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium