Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Do wizyty w \"Kardamonie” skłoniło mnie zdanie ze strony internetowej restauracji: \"By spełnić wszelkie Państwa oczekiwania w restauracji Kardamon gotują tylko najlepsi kucharze, którzy łączą w sobie najwyższe umiejętności sztuki kucharskiej z niezwykłą pasją i miłością do tego, co tworzą”.
Ogłaszamy kolejny konkurs kulinarny. W puli nagród mamy 3 zestawy od Hiszpańskich Oliwek (po 3 słoiczki oliwek + zestaw do przystawek). Czekamy na przepisy z oliwkami w roli głównej.
Za 44 zł możesz jeść tyle, ile dasz radę. Płacisz raz i jesz ile chcesz
Mają dobre piwo, które warzą na miejscu. W tym piwie marynują żeberka i golonki. Czy kuchnia jest tak dobra jak piwo? W \"Browarze” mam dwa ulubione dania. Jedno to golonka, podawana na marynowanych buraczkach, drugie to pizza śródziemnomorska z karczochami i świeżą rukolą.
To w Lublinie jedno z kultowych miejsc. Po pierwsze z powodu legendy z czasów PRL, po drugie z powodu podawanej tam nerki cielęcej na dwa sposoby: z rusztu i w śmietanie.
Pokaz Agnieszki Filiks z restauracji „Siwym dym” w Bochotnicy, która podczas Europejskiego Festiwalu Smaku gotowała z Pawłem Lorochem zamienił się w uroczystą kolację na placu Po Farze. Ponieważ nie wszyscy mogli spróbować ich znakomitej kuchni, podajemy oryginalne przepisy. I namawiamy, żeby odtworzyć lawendowy smak w domu.
Mieści się w kamienicy, zwanej w Lublinie \"Małym Wawelem”. Od lat specjalizuje się w kuchni włoskiej i pizzy. Sama restauracja jest malutka, ale stoliki na dziedzińcu, urokliwe kąciki z korytarzach sprawiają, że bywa tam bardzo przytulnie.
W piątek, 7 września,na Starym Mieście w Lublinie rozpocznie się Europejski Festiwal Smaku. W ciągu trzech dni będzie można rozsmakować się w lubelskiej kuchni z prowansalskimi klimatami w tle. Oto najważniejsze kulinarne punkty festiwalu.
Mają piękny ogródek, włoską kuchnię i apetyt na sukces. Dobre sery, kalmary i słynne danie Saltimbocca alla Romana.
Podczas pierwszej w Lublinie Nocy Restauracji będzie można spróbować prowansalskich przysmaków. A podczas miejskiej gry kulinarnej stać się posiadaczem 18-miesięcznego kręgu sera Bursztyn. Niespodzianek na festiwalu będzie więcej.
Ich przebojem są tapas, niewielkie hiszpańskie dania pachnące szafranem, anyżem, czosnkiem i dobrą oliwą, świeże owoce morza i Rabo de Toro. Bycze ogony w winie. Kto ich nie próbował, nie wie, co to życie. Na wizytę w restauracji Ismaela Hernándeza wydaliśmy 216 zł. I były to jak dotąd najlepiej wydane pieniądze.
O miejscu, gdzie snobują się Vipy, ich żony zażywają SPA, a piękne kobiety delektują się masażami i kuchnią Wellness słyszałem wiele. Nawet o wiele za dużo. A co z jedzeniem? Od dorady nie można oderwać oczu, od kobiet też. Polecamy ryby i romantyczne kolacje ze śniadaniem do łóżka...
Ilekroć mijałem \"Czeską Piwnicę”, przypominały mi się słowa: \"Posłusznie melduję, panie oberlejtnant, że wszystko jest w porządku, tylko kot jest gałgan i zeżarł kanarka” z książki \"Przygody dobrego wojaka Szwejka”.
We wrześniu przyjedzie do Lublina Jean Bos, szef kuchni pałacu królewskiego w Brukseli, który przez wiele lat gotował dla króla Baudouina i jego małżonki Fabioli. Pokazy kuchni molekularnej, w której specjalizuje się królewski kucharz, nieustannie wzbudzają emocje i kontrowersje. A degustacje wywołują doznania nieporównywalne ze zwykłym jedzeniem.
Poszukiwacze naturalnych smaków powinni w sobotę i niedzielę 11-12 sierpnia odwiedzić Janów Lubelski, który stanie się kulinarną stolicą wschodniej Polski. W trakcie Festiwalu Kaszy Gryczaki 2012 będzie można spróbować serów zagrodowych, wędzonego karpia i niezliczonych potraw z kaszą w roli głównej.
Dobry adres dla miłośników rosyjskiej kuchni, niektóre dania na pięć z plusem.
Prawdopodobnie mają najlepszą pizzę w Lublinie.
Nasza regionalna kuchnia nie ma sobie równych w Polsce. A potrawy nagrodzone podczas tegorocznej edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo” to prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej. Smaki Regionów są trendy.
Oto najlepsze przepisy, które zyskały nasze uznanie. Jadwiga: Fioletowe gołąbki, Adrian: Gołąbki w liściach winogronowych, Ilka_86: Leczo z pulpecikami, Łukasz: Zupa z klopsikami, Sylwia: Miks witamin. Gratulujemy.
Mają genialny kapuśniak, ruskie pierogi, wątróbkę i dobry marketing.
Polędwiczki po gęsieńsku, sery kodeńskie, dzik pieczony, szynka staropolska w ziołach, kwas chlebowy, kordiały i nalewki czekają na pasjonatów dobrej kuchni na zamku w Janowcu nad Wisłą. Początek wielkiej uczty w niedzielę 15 lipca o godz. 12.
Mają wiejski ogród, piękne wnętrza i cuda na talerzu. A nie ma deski serów. Czemu?
Dostaliśmy dużo ciekawych przepisów, za które dziękujemy. Kto dostanie nagrody?
Aż pięć potraw podawanych w luksusowym pociągu pasażerskim, który kursował z Paryża do Konstantynopola, można od dziś spróbować w lubelskiej restauracji „Orient Express”. To wynik kuchennych rewolucji Magdy Gessler. Jak do tego doszło?
Mają drogo, dobre borowiki w śmietanie i polędwicę wołową z grilla.