Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Kuchnia

Restauracja Marzanna w Niedrzwicy Kościelnej (Waldemar Sulisz)

Szef restauracji Marzanna: Redaktor stracił smak

Ostatnia kuchenna recenzja Waldemara Sulisza wywołała gwałtowną reakcję właścicieli restauracji Marzanna z Niedrzwicy Kościelnej. Jej szef zarzuca dziennikarzowi \"Dziennika Wschodniego\", że \"stracił smak\".

 (Waldemar Sulisz)

Restauracja Siedlisko Folkloru Marzanna (recenzja)

Po raz pierwszy zostawiliśmy drugie dania na talerzach. Sum w ogórach z kwaśną śmietaną uwarzony nie miał smaku, a marny sos w towarzystwie rozmrożonych warzyw z wody wołał o pomstę do nieba. Moja gicz cielęca na sosie chrzanowym podana nie widziała jakiejkolwiek marynaty poza saletrą.

Zestaw młynków z przyprawami KOTÁNYI przyda się na Nowy Rok

Podaj przepis na sałatkę, wygraj zestaw młynkow KOTÁNYI

Do wygrania 3 zestawy młynków z aromatycznymi przyprawami. W każdym zestawie dodatkowo linia przypraw. Zapraszamy do zabawy.

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Folkowy smak

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Folkowy smak

W sobotę, 8 grudnia, na Mikołajkach Folkowych razem z Wierą Niczyporuk możecie nauczyć się piec szczodraki. Pośpiewać i zabrać je ze sobą do domu. Na szczęście. W tym roku Mikołajki pachną ciastem, kapustą i serem. W tle słychać muzykę magicznych Karpat, nad którą unosi się aromat kuchni Bojków i Łemków. Jaki jest folkowy smak?

 (Archiwum)

Restauracja Czarcia Łapa w Lublinie (recenzja)

Wizyta w Czarciej Łapie wciąga jak gra w ruletkę. Obstawiasz potrawę i wygrywasz świetny smak. Wybierasz w karcie droższą potrawę i pudło. Znów ryzykujesz. I na stole ląduje wyśmienite danie. Rachunek rośnie w szybkim tempie. Ale lepiej zgrzeszyć niż żałować.

Restauracja Locomotiva
Lublin, ul Północna 28 c, tel. 81 441 19 99
Czynne codziennie od 7 do 22, w

Restauracja Locomotiva w Lublinie

Wizyta w tej restauracji, gdzie w toaletach słychać świst parowozu, a na ścianach wiszą tabliczki z napisami „Tor zajęty” i „Czyściciel w rozjazdach” – będzie mi się śniła po nocach.

Restauracja "Wygoda” w Janowie Podlaskim (recenzja)

Restauracja "Wygoda” w Janowie Podlaskim (recenzja)

O restauracji znajdującej się w Domu Gościnnym \"Wygoda” w Janowie Podlaskim dowiedziałem się od radzyńskich fotografów, którzy corocznie mają tam warsztaty.

Premier Donald Tusk z Zofią Kuś z Motycza Góry (Dariusz Hankiewicz/ Grupa Twórcza Motycz)

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Sejmowy smak Konopnicy

Smalec z borowikami, kiszone ogórki na źródlanej wodzie z Motycza, szwedzkie pierogi z łososiem i kozi ser z kozieradką zrobiły furorę w Sejmie. Premier Donald Tusk nie mógł nasmakować się regionalnych przysmaków z Konopnicy. Podajemy oryginalne przepisy na potrawy serwowane w Sejmie RP. Z pierwszej ręki.

Najlepsze przepisy z oliwkami. Konkurs rozstrzygnięty

Najlepsze przepisy z oliwkami. Konkurs rozstrzygnięty

Na konkurs z hiszpańskimi oliwkami nadesłaliście 50 dobrych przepisów. Wybraliśmy trzech autorów. Gratulujemy.

 (Maciej Kaczanowski)

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Czas na gęsinę

W sobotę, 10 listopada, startuje w całej Polsce akcja promująca potrawy z gęsiny. To wspaniałe, smaczne mięso, które na stałe wpisało się w historię polskiej kuchni. Także na Lubelszczyźnie. Choć na co dzień gęś w restauracji to rzadki widok, to jutro będzie można skosztować jej w 151 restauracjach. Także w Lublinie.

Restauracja Buddha w Lublinie (recenzja)

Restauracja Buddha w Lublinie (recenzja)

Żeby do niej dotrzeć, trzeba przebić się przez jedną, później drugą Galerię Olimp, minąć setki sklepów i na drugim piętrze znaleźć kilka stolików. Sercem tej sieciowej restauracji jest gliniany piec Tandoori w kształcie dzbana, w którym panuje bardzo wysoka temperatura. Mięso i warzywa piecze się w nim krótko. Są soczyste, ale chrupkie.

Jak przyrządzać i przyprawiać ryby? (Dorota Awiorko-Klimek)

Smak zupy rybnej. Jak przyrządzać i przyprawiać ryby?

Rosół z węgorza podawany w przedwojennych restauracjach Lublina zaliczał się do arystokracji polskich potraw rybnych. Za rosołem na linie przepadał król Stanisław Poniatowski, pomysłodawca obiadów czwartkowych. Zachwycamy się węgierską zupą rybną halászlé czy bouillabaisse, słynną zupą rybna z Marsylii. A tymczasem już w XVII wieku podbiliśmy Europę smakiem ryb.

Zajazd Gościnny w Konopnicy

Zajazd Gościnny w Konopnicy (recenzja)

Są takie miejsca, gdzie weselny klimat i niemal puste stoliki sprawiają, że nie chcesz zostać na dłużej. Zajazd Gościnny specjalizuje się w weselach, przyjęciach i bankietach właśnie, stąd duża sala podzielona jest na boksy, wydzielone parawanami. Miłym akcentem jest kącik dla dzieci, wygodny parking i ogród za restauracją.

Jola Krawczyk, kelnerka w Zajeździe Marta w Pułankowicach z kwaśnicą (Waldemar Sulisz)

Smak pułankowickiej kwaśnicy

Wygląda jak żurek, smakuje jeszcze lepiej, ale to kwaśnica. Z Pułankowic, gdzie gotowano ją z dziada pradziada. Może być wegetariańska, może być na żeberku.

Ormiański bar "Anuszik”

Ormiański bar "Anuszik” (recenzja)

Czasem trzeba zboczyć z utartych szlaków, żeby natknąć się na samorodny talent. To bardzo klimatyczne miejsce. Ze smaczną kuchnią w dobrej cenie.

BelEtage

Restauracja BelEtage w Lubliniance (recenzja)

Do restauracji \"BelEtage” mieszczącej się w Grand Hotelu Lublinianka wybrałem się z sentymentu. Od zawsze w tym miejscu była reprezentacyjna restauracja Lublina, ale czasy, kiedy przed wejściem kłębił się tłum gości, a elegancki portier wpuszczał zgłodniałych, chyba nigdy już nie wrócą. W planie miałem na \"BelEtage” niewiele ponad godzinę, byłem prawie trzy i biję się w piersi. Wspaniały antrykot wygrał z teatrem.

Świeże grzyby są bardzo nietrwałe. Ale wystarczy je zamrozić i będą na zimę jak znalazł (Maciej Kacz

Smak jesiennych grzybów. Przepisy na podgrzybki, maślaki, kurki, rydze

Wreszcie są. Podgrzybki, maślaki, kurki a nawet rydze. W naszej kuchni regionalnej były obecne od zawsze. Na wiele sposobów. Od śledzi z grzybami, przez zupę ze świeżych grzybów, smażone kapelusze w cieście po myśliwski bigos. Bez grzybów nie ma dobrej kuchni.

Pierwsza zakonna restauracja w regionie. Dużo, smacznie i tanio!

Restauracja "U Oblatów” w Kodniu. Recenzja

Naturalna, zdrowa kuchnia oparta na klasztornych smakach i przystępne ceny powodują, że w pierwszej na Lubelszczyźnie, zakonnej restauracji można spotkać turystów z całej Polski.

Dwa lata temu Emilia Leszcz z Sielsko Anielsko odebrała nagrodę z rąk redaktora naczelnego Dziennika

Kto dostanie Złotą Łyżkę 2012?

Już po raz 10 nasza redakcja wręczy najlepszej restauracji w regionie \"Złotą Łyżkę”. Przedstawiamy restauracje nominowane do nagrody Dziennika Wschodniego.

Resturacja Kardamon (Maciej Kaczanowski)

Restauracja Kardamon (recenzja)

Do wizyty w \"Kardamonie” skłoniło mnie zdanie ze strony internetowej restauracji: \"By spełnić wszelkie Państwa oczekiwania w restauracji Kardamon gotują tylko najlepsi kucharze, którzy łączą w sobie najwyższe umiejętności sztuki kucharskiej z niezwykłą pasją i miłością do tego, co tworzą”.

Oliwki są wdzięcznym dodatkiem do przekąsek

Konkurs z hiszpańskim oliwkami

Ogłaszamy kolejny konkurs kulinarny. W puli nagród mamy 3 zestawy od Hiszpańskich Oliwek (po 3 słoiczki oliwek + zestaw do przystawek). Czekamy na przepisy z oliwkami w roli głównej.

Kolacja odbędzie się w godzinach wieczornych, czyli od 21.00 - 24.00. (sxc)

Kolacja Samuraja po raz pierwszy w Lublinie

Za 44 zł możesz jeść tyle, ile dasz radę. Płacisz raz i jesz ile chcesz

Lokal polecamy znawcom dobrego piwa, golonki i żeberek w miodzie

Browar Restauracja Grodzka 15. Recenzja

Mają dobre piwo, które warzą na miejscu. W tym piwie marynują żeberka i golonki. Czy kuchnia jest tak dobra jak piwo? W \"Browarze” mam dwa ulubione dania. Jedno to golonka, podawana na marynowanych buraczkach, drugie to pizza śródziemnomorska z karczochami i świeżą rukolą.

Restauracja Przystań

Restauracja Przystań w Lublinie. Recenzja

To w Lublinie jedno z kultowych miejsc. Po pierwsze z powodu legendy z czasów PRL, po drugie z powodu podawanej tam nerki cielęcej na dwa sposoby: z rusztu i w śmietanie.

 (sxc.hu)

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Prowansalski smak

Pokaz Agnieszki Filiks z restauracji „Siwym dym” w Bochotnicy, która podczas Europejskiego Festiwalu Smaku gotowała z Pawłem Lorochem zamienił się w uroczystą kolację na placu Po Farze. Ponieważ nie wszyscy mogli spróbować ich znakomitej kuchni, podajemy oryginalne przepisy. I namawiamy, żeby odtworzyć lawendowy smak w domu.

ALARM24

Masz dla nas temat? Daj nam znać pod numerem:
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

kliknij i poinformuj nas!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium