Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Kuchnia

Jola Krawczyk, kelnerka w Zajeździe Marta w Pułankowicach z kwaśnicą (Waldemar Sulisz)

Smak pułankowickiej kwaśnicy

Wygląda jak żurek, smakuje jeszcze lepiej, ale to kwaśnica. Z Pułankowic, gdzie gotowano ją z dziada pradziada. Może być wegetariańska, może być na żeberku.

Ormiański bar "Anuszik”

Ormiański bar "Anuszik” (recenzja)

Czasem trzeba zboczyć z utartych szlaków, żeby natknąć się na samorodny talent. To bardzo klimatyczne miejsce. Ze smaczną kuchnią w dobrej cenie.

BelEtage

Restauracja BelEtage w Lubliniance (recenzja)

Do restauracji \"BelEtage” mieszczącej się w Grand Hotelu Lublinianka wybrałem się z sentymentu. Od zawsze w tym miejscu była reprezentacyjna restauracja Lublina, ale czasy, kiedy przed wejściem kłębił się tłum gości, a elegancki portier wpuszczał zgłodniałych, chyba nigdy już nie wrócą. W planie miałem na \"BelEtage” niewiele ponad godzinę, byłem prawie trzy i biję się w piersi. Wspaniały antrykot wygrał z teatrem.

Świeże grzyby są bardzo nietrwałe. Ale wystarczy je zamrozić i będą na zimę jak znalazł (Maciej Kacz

Smak jesiennych grzybów. Przepisy na podgrzybki, maślaki, kurki, rydze

Wreszcie są. Podgrzybki, maślaki, kurki a nawet rydze. W naszej kuchni regionalnej były obecne od zawsze. Na wiele sposobów. Od śledzi z grzybami, przez zupę ze świeżych grzybów, smażone kapelusze w cieście po myśliwski bigos. Bez grzybów nie ma dobrej kuchni.

Pierwsza zakonna restauracja w regionie. Dużo, smacznie i tanio!

Restauracja "U Oblatów” w Kodniu. Recenzja

Naturalna, zdrowa kuchnia oparta na klasztornych smakach i przystępne ceny powodują, że w pierwszej na Lubelszczyźnie, zakonnej restauracji można spotkać turystów z całej Polski.

Dwa lata temu Emilia Leszcz z Sielsko Anielsko odebrała nagrodę z rąk redaktora naczelnego Dziennika

Kto dostanie Złotą Łyżkę 2012?

Już po raz 10 nasza redakcja wręczy najlepszej restauracji w regionie \"Złotą Łyżkę”. Przedstawiamy restauracje nominowane do nagrody Dziennika Wschodniego.

Resturacja Kardamon (Maciej Kaczanowski)

Restauracja Kardamon (recenzja)

Do wizyty w \"Kardamonie” skłoniło mnie zdanie ze strony internetowej restauracji: \"By spełnić wszelkie Państwa oczekiwania w restauracji Kardamon gotują tylko najlepsi kucharze, którzy łączą w sobie najwyższe umiejętności sztuki kucharskiej z niezwykłą pasją i miłością do tego, co tworzą”.

Oliwki są wdzięcznym dodatkiem do przekąsek

Konkurs z hiszpańskim oliwkami

Ogłaszamy kolejny konkurs kulinarny. W puli nagród mamy 3 zestawy od Hiszpańskich Oliwek (po 3 słoiczki oliwek + zestaw do przystawek). Czekamy na przepisy z oliwkami w roli głównej.

Kolacja odbędzie się w godzinach wieczornych, czyli od 21.00 - 24.00. (sxc)

Kolacja Samuraja po raz pierwszy w Lublinie

Za 44 zł możesz jeść tyle, ile dasz radę. Płacisz raz i jesz ile chcesz

Lokal polecamy znawcom dobrego piwa, golonki i żeberek w miodzie

Browar Restauracja Grodzka 15. Recenzja

Mają dobre piwo, które warzą na miejscu. W tym piwie marynują żeberka i golonki. Czy kuchnia jest tak dobra jak piwo? W \"Browarze” mam dwa ulubione dania. Jedno to golonka, podawana na marynowanych buraczkach, drugie to pizza śródziemnomorska z karczochami i świeżą rukolą.

Restauracja Przystań

Restauracja Przystań w Lublinie. Recenzja

To w Lublinie jedno z kultowych miejsc. Po pierwsze z powodu legendy z czasów PRL, po drugie z powodu podawanej tam nerki cielęcej na dwa sposoby: z rusztu i w śmietanie.

 (sxc.hu)

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Prowansalski smak

Pokaz Agnieszki Filiks z restauracji „Siwym dym” w Bochotnicy, która podczas Europejskiego Festiwalu Smaku gotowała z Pawłem Lorochem zamienił się w uroczystą kolację na placu Po Farze. Ponieważ nie wszyscy mogli spróbować ich znakomitej kuchni, podajemy oryginalne przepisy. I namawiamy, żeby odtworzyć lawendowy smak w domu.

Atrium mieści się w kamienicy zwanej Małym Wawelem

Restauracja Atrium. Recenzja

Mieści się w kamienicy, zwanej w Lublinie \"Małym Wawelem”. Od lat specjalizuje się w kuchni włoskiej i pizzy. Sama restauracja jest malutka, ale stoliki na dziedzińcu, urokliwe kąciki z korytarzach sprawiają, że bywa tam bardzo przytulnie.

 (Lubelska szkoła fotografii)

Europejski Festiwal Smaku 2012 w Lublinie

W piątek, 7 września,na Starym Mieście w Lublinie rozpocznie się Europejski Festiwal Smaku. W ciągu trzech dni będzie można rozsmakować się w lubelskiej kuchni z prowansalskimi klimatami w tle. Oto najważniejsze kulinarne punkty festiwalu.

Atutem restauracji jest klimatyczny ogródek (Fot. W. Sulisz)

Restauracja Dolce Vita. Recenzja

Mają piękny ogródek, włoską kuchnię i apetyt na sukces. Dobre sery, kalmary i słynne danie Saltimbocca alla Romana.

Paweł Loroch z "Pytania na śniadanie” będzie gotował na Scenie Smaku razem z Agnieszką Filiks, szef

Pierwsza Noc Restauracji w Lublinie

Podczas pierwszej w Lublinie Nocy Restauracji będzie można spróbować prowansalskich przysmaków. A podczas miejskiej gry kulinarnej stać się posiadaczem 18-miesięcznego kręgu sera Bursztyn. Niespodzianek na festiwalu będzie więcej.

Kto lubi ryby i owoce morza, to restauracja dla niego (Waldemar Sulisz)

Restauracja Carmen (recenzja)

Ich przebojem są tapas, niewielkie hiszpańskie dania pachnące szafranem, anyżem, czosnkiem i dobrą oliwą, świeże owoce morza i Rabo de Toro. Bycze ogony w winie. Kto ich nie próbował, nie wie, co to życie. Na wizytę w restauracji Ismaela Hernándeza wydaliśmy 216 zł. I były to jak dotąd najlepiej wydane pieniądze.

Restauracja Hotelu Korona (recenzja)

Restauracja Hotelu Korona (recenzja)

O miejscu, gdzie snobują się Vipy, ich żony zażywają SPA, a piękne kobiety delektują się masażami i kuchnią Wellness słyszałem wiele. Nawet o wiele za dużo. A co z jedzeniem? Od dorady nie można oderwać oczu, od kobiet też. Polecamy ryby i romantyczne kolacje ze śniadaniem do łóżka...

Czeska Piwnica (recenzja)

Czeska Piwnica (recenzja)

Ilekroć mijałem \"Czeską Piwnicę”, przypominały mi się słowa: \"Posłusznie melduję, panie oberlejtnant, że wszystko jest w porządku, tylko kot jest gałgan i zeżarł kanarka” z książki \"Przygody dobrego wojaka Szwejka”.

Jean Bos: Zapraszam na mój pokaz i spotkania podczas Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie 7–9 wr

Jean Bos, najlepszy kucharz świata odwiedzi Lublin

We wrześniu przyjedzie do Lublina Jean Bos, szef kuchni pałacu królewskiego w Brukseli, który przez wiele lat gotował dla króla Baudouina i jego małżonki Fabioli. Pokazy kuchni molekularnej, w której specjalizuje się królewski kucharz, nieustannie wzbudzają emocje i kontrowersje. A degustacje wywołują doznania nieporównywalne ze zwykłym jedzeniem.

 (Maciej Kaczanowski )

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Smak natury, czyli festiwal kaszy

Poszukiwacze naturalnych smaków powinni w sobotę i niedzielę 11-12 sierpnia odwiedzić Janów Lubelski, który stanie się kulinarną stolicą wschodniej Polski. W trakcie Festiwalu Kaszy Gryczaki 2012 będzie można spróbować serów zagrodowych, wędzonego karpia i niezliczonych potraw z kaszą w roli głównej.

 "Małżenstwo to bardzo sprawiedliwe urządzenie: żona musi codziennie gotować, mąż musi codziennie j

Zajazd Wincentów. Recenzja

Dobry adres dla miłośników rosyjskiej kuchni, niektóre dania na pięć z plusem.

Spirala Blues & Jazz Club (Waldemar Sulisz)

Spirala Blues & Jazz Club. Recenzja

Prawdopodobnie mają najlepszą pizzę w Lublinie.

 (Małgorzata Sulisz)

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Smak sukcesu

Nasza regionalna kuchnia nie ma sobie równych w Polsce. A potrawy nagrodzone podczas tegorocznej edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo” to prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej. Smaki Regionów są trendy.

W zestawie nagród od firmy Pudliszki są także pyszne gołąbki.

Konkurs zakończony

Oto najlepsze przepisy, które zyskały nasze uznanie. Jadwiga: Fioletowe gołąbki, Adrian: Gołąbki w liściach winogronowych, Ilka_86: Leczo z pulpecikami, Łukasz: Zupa z klopsikami, Sylwia: Miks witamin. Gratulujemy.

ALARM24

Masz dla nas temat? Daj nam znać pod numerem:
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

kliknij i poinformuj nas!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium