Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Kuchnia

Karol Zając, szef kuchni restauracji Ego w Hotelu Alter przygotował holiszki z farszem z kaszy, macy, rodzynek w mocnym sosie pomidorowym
Magazyn

Kuchnia na Carnaval Sztukmistrzów. Kulinarne akrobacje w restauracjach w Lublinie

Czy w ślad za wyczynami podniebnych akrobatów pójdą szefowie kuchni w Lublinie? Marek Panek z Hades Szeroka szykuje placki Szukmistrza. Karo Zając, szef Restauracji Ego w Hotelu Alter wprowadza do menu karnawałową potrawę: Holiszki Singera

Industrialny wystrój wnętrza zaprojektowali: Alicja Szymaniak i Oskar M. Ciuryła z lubelskiej pracowni OMCD Architekci
galeria

Nowa restauracja w Lublinie. Czekają już tylko na koniec prac przy deptaku [zdjęcia]

– Wino, wino, jeszcze raz wino i dobre jedzenie – taką definicję nowej staromiejskiej restauracji podaje jeden z jej współwłaścicieli. Tu, gdzie przez lata działały Ulice Miasta, wkrótce otworzy się Tinto.

Gdzie na szaszłyk, gdzie na kiełbasę? 7 grill barów w woj. lubelskim

Gdzie na szaszłyk, gdzie na kiełbasę? 7 grill barów w woj. lubelskim

7 grill barów w Lublinie i okolicy - podpowiadamy, gdzie warto podjechać, żeby dobrze lub bardzo dobrze zjeść. W Lublinie i regionie. Podpowiadamy 7 adresów, które osobiście sprawdziliśmy

Kulinarny Lublin w latach 50. i 60.: Jajko na wzór muchomora

Kulinarny Lublin w latach 50. i 60.: Jajko na wzór muchomora

Kuchnia lat 50. i 60. była uboga. Niektórzy twierdzą, że to przez Władysława Gomułkę, który był zwolennikiem prostoty w każdej dziedzinie życia. Sam był smakoszem kaszanki i podkreślał, że kiszona kapusta ma tyle kalorii i witamin, ile cytryny. To miał być dowód, że nie ma potrzeby importowania cytrusów. A Polacy pytali, jak kwaszoną kapustę wycisnąć do herbaty.

Marcin Choina z restauracji Szczupak LubLin: Naszą specjalnością są świeże ryby, gwarantujemy wyjątkowy smak i zdrowie na talerzu
galeria

Gdzie zjeść dobrą i świeżą rybę w Lublinie i regionie? Ranking TOP 7 restauracji

Bar Pod Pstrągiem w Prawiednikach czy restauracja Pustelnia koło Opola Lubelskiego? A może swojska Krężniczanka? Albo Złota Rybka w Garbowie? Podpowiadamy, gdzie można w Lublinie i w regionie wybrać się na świeżą i dobrą rybę.

Italia, makarony i powrót do Lublina. Z miłości
Lubelskie Ekstra

Italia, makarony i powrót do Lublina. Z miłości

Jeśli coś robisz z miłością i pasją, nie wiesz, że pracujesz - mówi Iwona Baruk, właścicielka i szefowa kuchni w restauracji Atrium. Przez kilka lat uczyła się gotować we Włoszech. Miała tam zostać, ale do Lublina wróciła z miłości. Do męża. Dziś po mistrzowsku przyrządza makarony, ryby i owoce morza oraz desery.

Tamari i Ucza Miqelashvili. - Tamari jest piekarzem i kucharką, odpowiada za wypieki, chinkali i desery. Ja robię nadzienia, mięsa, zapiekanki - mówi Ucza Miqelashvili

Smak Kaukazu w Poniatowej

Lada dzień w gruzińskiej restauracji Smak Kaukazu w Poniatowej ruszy gliniany piec tone, w którym pieczenie placków jest wyczynową gimnastyką. Tamari i Ucza Miqelashvili będą musieli „zanurkować” do pieca i równomiernie przykleić ciasto

Dzięki czereśniom możesz skutecznie odkwasić organizm i podkręcić przemianę materii

Czereśnie, a może wiśnie? Na zupę, pierogi i tartę. Dzięki nim podkręcisz przemianę materii

Czereśnie najlepsze są prosto z drzewa. Następnie w pierogach. Wiśnie najlepsze są w barszczu i wiśniówce. Ale możliwości jest więcej. Pierogi z jagodami zachwycą smakoszy. Owocowe obiady smakują latem wybornie

Tarta pokrzywowa z wołowiną. Zielne kompozycje Agnieszki Filiks z pokrzywą w roli głównej

Zielny smak Cieleśnicy. Spotkania, inspiracje, przepisy

W Cieleśnicy i Pratulinie odbywa się w ten weekend Święto Ziół. W piątek w pałacu w Cieleśnicy eksperci i zielarze rozmawiają o Ziemi Zielonej Planecie. W sobotę w Pratulinie czekają na was wykłady, występy muzyczne i stoiska z produktami ziołowymi zakończone puszczaniem wianków na Bugu. A w niedzielę w ogrodach i zielnikach cieleśnickiego pałacu odbędzie się wspólne gotowanie

„Żydowski kawior” to jedno z najsłynniejszych dań żydowskiej kuchni Lubartowa

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Jak przygotować „żydowski kawior”, hołojec i zawijas nasutowski [PRZEPISY]

Piotr Huszcz, szef kuchni w restauracji Hotelu Piano wpadł na pomysł, żeby w trakcie kolacji degustacyjnych odbyć kulinarną podróż po naszym województwie. W piątek kulinarny skład wyruszy do Lubartowa i Radzynia Podlaskiego.

Kulinarny Lublin: Punkty zbiorowego żywienia. Karpie w łazience i kradzieże sztućców

Kulinarny Lublin: Punkty zbiorowego żywienia. Karpie w łazience i kradzieże sztućców

„Kulinarny Lublin” nie jest przewodnikiem po lubelskich barach czy restauracjach. Nie jest też książką ani historyczną, ani kucharską (poza kilkoma przepisami). To publikacja o kilkudziesięciu latach gastronomii w naszym mieście, które obejmują przede wszystkim lata powojenne i kończą się upadkiem PRL-u

Tournedos i Rossini. Pięć przepisów na świetne dania z mięsa

Tournedos i Rossini. Pięć przepisów na świetne dania z mięsa

Indyk czy kurczak? Mielony czy zraz? A może danie wymyślone przez kompozytora Gioacchino Antonio Rossiniego? Pięć przepisów na świetne dania z mięsa

Najlepsze lody w Lublinie. Ranking lubelskich lodziarni [TOP 7]
galeria

Najlepsze lody w Lublinie. Ranking lubelskich lodziarni [TOP 7]

Gdzie zjeść najlepsze lody w Lublinie? Odwiedziliśmy kilka godnych uwagi i smaku lodziarni, które serwują lody rzemieślnicze. Oto nasz subiektywny ranking.

Schab dla Fiszera w grzybach polskich podany z ziemniakami młodymi i warzywnym ragout to ukłon restauracji Zaczarowana Dorożka w stronę Franca Fiszera, jednego z największych oryginałów przedwojennej Warszawy, artysty i bywalca, filozofa i erudyty, krytyka kulinarnego

Smak dwudziestolecia międzywojennego. Najbardziej znane i smaczne dania

Coraz częściej do menu restauracji w Lublinie i regionie wracają dania, które zachwycały podniebienia aktorów, malarzy, polityków i poetów w dwudziestoleciu międzywojennym. Przedstawiamy te najbardziej znane i smaczne

Festiwal "W krainie pierogów w Bychawie". Wystąpią Universe i Bajm

Festiwal "W krainie pierogów w Bychawie". Wystąpią Universe i Bajm

Kto odwiedzi Bychawę w dniach 26-27 maja, będzie mógł spróbować pierogów z trzech województw: lubelskiego, podkarpackiego i podlaskiego. A to za sprawą imprezy „Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski”. Pierogi lubelskie będą kulinarną gwiazdą XIX Ogólnopolskiego Festiwalu „W Krainie Pierogów”. Gwiazdą muzyczną jest Beata i Bajm

Zgłoszenia będą się odbywać poprzez stronę internetową miejsceinspiracji.lublin.eu

Lublin: Restauracje powalczą o tytuł "Miejsce Inspiracji". Dwa miesiące imprez nad talerzem

Przez całe wakacje lubelscy restauratorzy mają organizować imprezy walcząc o miejsce na liście lokali polecanych turystom przez władze miasta. Wczoraj rozpoczął się nabór chętnych do tej rywalizacji. Każdy, kto przejdzie do drugiego etapu, będzie musiał zorganizować własne, otwarte wydarzenie.

Mają długą tradycję i wyjątkowy smak. Pączki ziemniaczane z różą

Mają długą tradycję i wyjątkowy smak. Pączki ziemniaczane z różą

Pączki ziemniaczane z nadzieniem różanym w wykonaniu Urszuli Bartoszcze z Gminnego Ośrodka Kultury, Sportu i Rekreacji w Niedrzwicy Dużej wygrały konkursu na „Najlepszy wypiek regionalny” o Puchar Prezesa Targów Lublin. Konkurs odbył się w ramach projektu Lubelska Majówka - Festiwal Aktywności Lokalnej. Miło było w jury pracować, słodkie dania były wyjątkowo udane.

W restauracji Sielsko Anielsko podajemy zapiekanki z ziemniaków na kilka sposobów
galeria

Sezon na młode ziemniaki. Które wybrać? Co ugotować? [przepisy]

Nie ma lepszej rzeczy niż młode ziemniaki z masłem, koperkiem i kwaśnym mlekiem. Czy na pewno? Młode ziemniaki można zapiec w ziołach na patelni. Albo zasmażyć z młodymi listkami szpinaku. W dodatku wcale nie trzeba ich obierać. Z młodych ziemniaków udają się także świetne zapiekanki.

Gdzie zjeść najlepszego burgera w Lublinie? Ranking TOP 6
galeria

Gdzie zjeść najlepszego burgera w Lublinie? Ranking TOP 6

Ikona kuchni amerykańskiej, która od lat kojarzy się z pojęciem fast food, przechodzi obecnie niemałą metamorfozę. Gdzie zjeść najlepszego burgera w Lublinie? Sprawdź nasz subiektywny ranking.

Sezon na grila. Jak przygotować pyszne szaszłyki? [przepisy]

Sezon na grila. Jak przygotować pyszne szaszłyki? [przepisy]

Wieprzowina, cebula, boczek. Musztarda i chrzan. Świeży chleb. Najlepsze szaszłyki na świecie pieką Gruzini. Jeśli to prawda, warto poznać, jak oni to robią

Cynanderki

To dobry czas na kulinarne wypady. Co i gdzie warto zjeść?

Maj sprzyja kulinarnym wypadom. Podpowiadamy, gdzie zjeść zacierkową, a gdzie słynne cynaderki. Słynne dania wracają do kart i warto wiedzieć, gdzie pojechać, żeby dobrze zjeść.

Majówka 2018. Przepisy na dania z grilla
galeria

Majówka 2018. Przepisy na dania z grilla

Jakie przygotować dania na grilla? Oto kilka sprawdzonych pomysłów

Chłodnik na majówce. Najlepsze przepisy na chłodnik
galeria

Chłodnik na majówce. Najlepsze przepisy na chłodnik

Jak najbardziej. W maju szefowie kuchni wpuszczają chłodniki do kart. Od białego, na ogórkach, przez różowy na botwince po pomidorowy w odcieniach czerwieni i pomarańczy. W maju także robimy chłodniki w domu.

Karczek z grilla. Przepis na medal

Karczek z grilla. Przepis na medal

Lubelskie na majówkę: Grillowanie pod chmurką. Niezbędnik

Lubelskie na majówkę: Grillowanie pod chmurką. Niezbędnik

Oto najważniejsze produkty, które musimy zabrać ze sobą na majowe grillowanie. Od gadżetów po przyprawy

ALARM24

Masz dla nas temat? Daj nam znać pod numerem:
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

kliknij i poinformuj nas!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium