Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Kuchnia

Przepisy na majówkę: Pstrągi z grilla

Przepisy na majówkę: Pstrągi z grilla

Można go piec bezpośrednio nad żarem, ale my polecamy zawinąć w folię i upiec. Odwdzięczy się niebywale soczystym mięsem pachnącym ziołami.

Pewnie jeszcze tu nie byliście. Nowe lokale w Lublinie
galeria

Pewnie jeszcze tu nie byliście. Nowe lokale w Lublinie

Prawdziwa kumulacja nowych adresów kulinarnych. Dwie marki działają już w innych miastach, dwa to lokale autorskie. W jednym zjesz jak w Wietnamie, w innym jak w Anglii, w kolejnym jak we Francji. Następny poratuje cię o świcie

Tarasy Zamkowe

Nowa restauracja w Tarasach Zamkowych. Piłkarz i trenerzy na otwarciu

27 kwietnia w Tarasach Zamkowych oficjalnie zostanie otwarta pierwsza w Lublinie restauracja Jumi Zumi.

Nowe lody zdobędą popularność? Lodziarnia i producent słodyczy zaczynają współpracę
galeria

Nowe lody zdobędą popularność? Lodziarnia i producent słodyczy zaczynają współpracę

Już w sobotę spróbować będzie można wyjątkowych lodów, które powstały dzięki współpracy dwóch lubelskich firm - Fabryki Cukierków „Pszczółka” oraz restauracji „Portofino”.

Do menu wprowadza je coraz więcej restauracji. Modne makarony
KUCHNIA

Do menu wprowadza je coraz więcej restauracji. Modne makarony

Coraz więcej restauracji wprowadza makarony do menu. Na talerzach pojawiły się nowe, intrygujące gatunki. Od wspaniałego casarecce, przez rozkoszne pizzi po strozapretti

Kebab Super Zbieracza na sprzedaż. Ogłoszenie na OLX
galeria
film

Kebab Super Zbieracza na sprzedaż. Ogłoszenie na OLX

Grzegorz Iżycki, czyli słynny Super Zbieracz rozważa sprzedanie lokalu z kebabem przy ul. Jasnej w Lublinie. Kilka dni temu na portalu OLX pojawiło się ogłoszenie o sprzedaży.

Dorota Wicińska z regionalnej karcmy Chata: Polecam golonkę po roztoczańsku, nadzianą kaszą gryczaną i grzybami z Roztocza
KUCHNIA

"Im więcej wrzucimy ich do garnka, tym będą lepsze". Festiwal Golonki w Lublinie

Już po raz czwarty w regionalnej karcmie Chata w Lublinie spotykają się miłośnicy golonki. Do 21 kwietnia w menu będzie pięć golonek.

Restaurant Week 2018 w Lublinie. Lista restauracji i najciekawsze potrawy

Restaurant Week 2018 w Lublinie. Lista restauracji i najciekawsze potrawy

Restaurant Week 2018 w Lublinie to świetna okazja, żeby w festiwalowej cenie 49 zł zjeść przystawkę, danie główne i deser. W tym roku wśród 22 restauracji są nowe, bardzo obiecujące miejsca. Co ciekawego szykują w tym roku szefowie kuchni?

Kuba Daniewski, właściciel restauracji Galimatias

Przepisy na Wielkanoc. Kaczka na świąteczny obiad

Kucharze z restauracji Galimatias w Lublinie zdradzają dla autorski przepis na pierś z kaczki.

Przepisy na Wielkanoc. Jajka w trzech smakach

Przepisy na Wielkanoc. Jajka w trzech smakach

Jajek na wielkanocnym stole nigdy nie za dużo. Kiedy już najemy się jajek z solą, pieprzem i chrzanem, czas na bardziej wyrafinowane kompozycje. Oto jajka faszerowane na 3 sposoby.

Przepisy na Wielkanoc. Jajka faszerowane na ciepło

Przepisy na Wielkanoc. Jajka faszerowane na ciepło

Nie ma lepszej rzeczy na wielkanocne śniadanie, jak faszerowane jajka, zapiekane w skorupkach. Bułka tarta jeszcze skwierczy na wierzchu. A pod nią skrywa się aromatyczny farsz.

Przepisy na Wielkanoc. Jak zrobić paschę?

Przepisy na Wielkanoc. Jak zrobić paschę?

Nad Bugiem pascha zdrobniale nazywana jest „Pasoczką”. Pascha jest dla prawosławnych królową stołu. To piękny symbol wielokulturowości. Oto pascha przygotowana przez Marka Panka, szefa kuchni w restauracji Hades Szeroka.

Przepisy na Wielkanoc. Jajka w pieczonym schabie

Przepisy na Wielkanoc. Jajka w pieczonym schabie

Sprawdź przepis na jajka w pieczonym schabie.

Przepisy na Wielkanoc. Roladki serowe z jajkiem i szynką

Przepisy na Wielkanoc. Roladki serowe z jajkiem i szynką

Do przygotowania tej wyśmienitej przystawki Agnieszka Filiks użyła sera Cheddar. Sera uwielbianego na całym świecie, który doczekał się swojego muzeum w Kanadzie. Jest słodko-kwaśny, orzechowy w smaku. A nuty pikanterii pozwalają łączyć go z różnymi dodatkami.

Przepisy na Wielkanoc. Chrzanówka nałęczowska

Przepisy na Wielkanoc. Chrzanówka nałęczowska

Sprawdź przepis na chrzanówkę nałęczowską.

Przepisy na Wielkanoc. Pasztet z żurawiną

Przepisy na Wielkanoc. Pasztet z żurawiną

Jak zrobić pasztet z żurawiną? Sprawdź przepis.

Przepisy na Wielkanoc. Jak zrobić najlepszy klops?

Przepisy na Wielkanoc. Jak zrobić najlepszy klops?

Sprawdź przepis na klops.

Chrzan

Przepisy na Wielkanoc. Jak zrobić domowy chrzan?

Jak zrobić domowy chrzan? Sprawdź przepis.

Przepisy na Wielkanoc: Ziemniaczki postne według XIX wiecznej receptury

Przepisy na Wielkanoc: Ziemniaczki postne według XIX wiecznej receptury

W czasie Wielkiego Piątku warto przywołać smak postnej kuchni staropolskiej. Oto przepis na ziemniaczki faszerowane śledziem i jajkiem na twardo. Przepis odnalazł prof. Jarosław Dumanowski, na potrzeby współczesne opracował go szef Marek Panek.

Agnieszka Filiks
Magazyn
galeria

Tradycyjnie, naturalnie i zdrowo. Wielkanocny stół według Agnieszki Filiks

I w restauracji, i w domu na święta wszystko szykuje sama. Sama piecze pasztety, robi i wędzi kiełbasę oraz szynki. Rozmowa z Agnieszką Filiks, właścicielką i szefową kuchni w restauracji Willa Filiks w Nałęczowie.

Święta od kuchni. Przepisy na Wielkanoc - co warto przygotować wcześniej?
galeria

Święta od kuchni. Przepisy na Wielkanoc - co warto przygotować wcześniej?

Do Wielkanocny zostało już niewiele czasu. Podpowiadamy, co warto wcześniej przygotować w kuchni. Jeszcze zdążycie zrobić białą kiełbasę, nastawić zakwas na żurek i zamarynować mięso na pieczyste. Najlepiej w oparciu o regionalne receptury.

Obaj pracowali we Włoszech. Obaj przygotowali zwycięskie danie w konkursie
Magazyn

Obaj pracowali we Włoszech. Obaj przygotowali zwycięskie danie w konkursie

Choć do Mediolanu poleci Paweł Gałecki, to od razu zaznacza, że zwycięskie danie przygotowali razem z Darkiem i w tym tandemie nie ma ważniejszych. Można powiedzieć, że Darek Cygan jest trenerem Pawła. Obaj pracowali we Włoszech, obaj pasjonują się włoską kuchnią.

W Dworze Anna kurczak musi być soczysty, dobrze wypieczony, z dużą ilością świeżych warzyw z grilla
MAGAZYN

Gdzie zjeść doskonałe danie z kurczaka? TOP 10 miejsc w Lublinie

Choć słynny de Volaille praktycznie zniknął z kulinarnej mapy Lublina, to są jeszcze miejsca, w których zjemy doskonałe danie z kurczaka. Lekkie i dietetyczne, kolorowe na talerzu

Chinkali, czyli sakiewki z nadzieniem z baraniny. Gdzie można je zjeść?
KUCHNIA

Chinkali, czyli sakiewki z nadzieniem z baraniny. Gdzie można je zjeść?

Chinkali to sakiewki wypełnione nadzieniem z baraniny. Zawierają mocną niespodziankę. Kiedy je źle nadgryziemy, na ubranie tryska gorący, tłusty rosołek.

Pierogi Romualda Lipki w Hades Szeroka

Pierogi Romualda Lipki w Hades Szeroka

Jest golonka ala Grześkowiak, jest rosół Tomasza Dostatniego (bulion z żółtkiem).

ALARM24

Masz dla nas temat? Daj nam znać pod numerem:
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

kliknij i poinformuj nas!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium