Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Kuchnia

Jan Łopata

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Matczyny smak

Wkrótce Dziennik Wschodni wyda drugą część Kulinarnej mapy Lubelszczyzny. Znajdą się w niej relacje mówione. Oto wspomnienia Jana Łopaty z Motycza.

Kulinarna mapa Lubelszczyzny to wspaniały przewodnik (Lubelska Szkoła Fotografii)

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Druga część coraz bliżej

Kulinarna mapa Lubelszczyzny to wspaniały przewodnik po niezwykłej krainie nieznanych gdzie indziej smaków. Wśród zalewu pośpiesznie kleconych i nawzajem od siebie przepisywanych książek kucharskich to prawdziwy rarytas – pisze prof. Jarosław Dumanowski. Dziś pokazujemy zapomniany szwedzki smak.

Pieczony łosoś w przyprawach to podstawa farszu (Archiwum)

Szwedzkie pierogi z łososiem. Z Motycza

Bardzo smaczne, zdrowe i posilne. Warto je zrobić i skosztować.

Żurawinowy konkurs. Dziki ryż z karmelizowaną cebulką

Żurawinowy konkurs. Dziki ryż z karmelizowaną cebulką

To jeden ze zwycięskich przepisów w naszym żurawinowym konkursie. Autorkę przepisu prosimy o kontakt z Agnieszką Dragan.

 (Jacek Świerczyński)

Konkurs "Smaki Lubelszczyzny": Siedmiu wspaniałych

Jarosław Dumanowski opowiada o konkursie \"Smaki Lubelszczyzny”.

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Szwedzki smak Motycza

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Szwedzki smak Motycza

Szwedzkie pierogi z Motycza, holenderskie smażeniki z Mościc i huculski banusz z Celejowa to największe hity drugiej części Kulinarnej mapy Lubelszczyzny, którą wydamy w tym roku.

 (Archiwum)

Kuchnia od serca: Co jeść, by uniknąć zawału

Jeśli chcesz uniknąć zawału, musisz wiedzieć, co jeść, żeby chronić swoje serce. Okazuje się, że najprostszym sposobem na zdrowe serce jest jedzenie ryb, małej ilości chudego mięsa i jak największej ilości warzyw i owoców.

Konkurs z amerykańską żurawiną rozstrzygnięty

Konkurs z amerykańską żurawiną rozstrzygnięty

Brie w cieście francuskim z żurawinami, dziki ryż z żurawiną i karmelizowaną cebulą i pomidorki faszerowane oscypkiem to najciekawsze potrawy zgłoszone do konkursu.

Temperament nalewki żurawinowej pochodzi od temperamentu kobiety, która nalewkę stworzyła i chce się

Smak żurawiny, czyli fantastyczne potrawy i nalewki

Na zakończonym w zeszłą niedzielę festiwalu \"Gryczaki 2011” pojawiły się nowe fantastyczne potrawy i nalewki, które mogą być kulinarnym przebojem w całej Polsce. Łączy je jedno: gorzkosłodki smak żurawiny. Smaki Lubelszczyzny znów uwodzą i zaskakują

Paolo Cozza (www.paolo.cozza.pl)

Paolo da się lubić

Paolo Cozza, gwiazdor telewizyjnych programów \"Europa da się lubić” i \"Taniec z gwiazdami” będzie w niedzielę 7 sierpnia gotował podczas Janowskiego Festiwalu Kaszy \"Gryczaki 2011”.

 (W. Sulisz)

Szczupak po mazursku

Podczas kulinarnego konkursu \"Mazury zamknięte w słoiku\" spróbowałem rewelacyjnego szczupaka. Oto przepis z pierwszej ręki.

Zasmakuj w wątróbce z dorsza!

Zasmakuj w wątróbce z dorsza!

Postanowiliśmy sprawdzić, jak smakują wątróbki z dorsza z firmy King Oscar. Werdykt: 4,5.

Regulamin Konkursu „Kulinarne wariacje z żurawiną amerykańską”

Regulamin Konkursu „Kulinarne wariacje z żurawiną amerykańską”

Regulamin Konkursu „Kulinarne wariacje z żurawiną amerykańską” z dnia 18 lipca 2011 roku.

Zapraszamy do udziału w konkursie "Kulinarne wariacje z żurawiną amerykańską"

Konkurs: Podaj przepis, wygraj blender Bosch i inne nagrody

W nowym konkursie \"Kulinarne wariacje z żurawiną amerykańską” mamy dla was super nagrody: blender Bosch, komplet form do ciast i komplet dekoracyjnych szablonów. Jak je zdobyć?

 (Stock.xchng)

Coś dla wegetarian. Przepis na zrazy z leśnych grzybów

Coś dla wegetarian. Zrazy bez mięsa. Z grzybów.

 (Stock.xchng)

Przepis na zupę z młodych porów

Bardzo smaczna, kolorowa, pożywna. Zapiekana z serem żółtym jest jeszcze lepsza.

Podczas kręcenia "Kulinarnych podróży Roberta Makłowicza” znany smakosz przyrządził z Martą i Stani

Smak Pułankowic: Sekrety dziczyzny

W Pułankowicach, podkraśnickiej wsi powstałej na folwarku ordynacji Zamoyskich, Marta i Stanisław Stelmachowie pielęgnują staropolską tradycję przyrządzania dziczyzny. I robią to tak dobrze, że Paweł Kukiz, lider zespołu Piersi wpisał się w pamiątkowej księdze \"Martusi kochanej Piersi zgłodniałe”.

Włodzimierz Wiszniewski jako Książę Wojewoda w spektaklu "Sarmacja”. Znakomity aktor ceni staropols

Ekopozytywne smaki z Lubelszczyzny

Wiejski ser zagrodowy z Wąwolnicy, przaśny chleb z Kodnia, wędzony karp z Janowa Lubelskiego, soczyste maliny spod Kraśnika, szlachetne wino z winorośli uprawianych bez pestycydów w dolinie Wisły i słodycz miodu z nadbużańskiej pasieki są w stanie zdobyć turystów z Polski i Europy.

 (Maciej Kaczanowski)

Czy staropolską kuchnię da się zjeść?

We wrześniu podczas tegorocznej edycji konkursu \"Smaki Lubelszczyzny” uczniowie, zawodowi kucharze, artyści, dziennikarze i politycy będą gotować potrawy według najstarszej polskiej książki kucharskiej. Ty możesz zrobić to już teraz w domu!

 (Archiwum)

Przepisy. Jak zrobić zupę cytrynową?

Ma bardzo oryginalny smak, orzeźwia, poprawia apetyt. I wcale nie jest zupą owocową. Można ją gotować na bulionie warzywnym, można na rosole. W obu przypadkach – z ryżem.

 (stock.xchng)

Przepisy na makaron. Jak zrobić dobry?

Jedzenie makaronu powoduje wydzielanie hormonu szczęścia. A jeśli jest to makaron z dużą ilością warzyw i świeżych pomidorów, to po jego zjedzeniu robi się błogo. Taki makaronowy błogostan może utrzymywać się kilka dni.

Oceniane będą produkty z wołowiny i potrawy (Archiwum)

"Lubelska wołowina na talerzu". Zgłoś produkt

Tylko do poniedziałku można zgłaszać udział swoich produktów w konkursie \"Lubelska wołowina na talerzu”. Konkurs zostanie rozstrzygnięty 9 lipca, podczas Wystawy Zwierząt Hodowlanych, Maszyn i Urządzeń Rolniczych w Sitnie.

Przepis na nalewkę z bzu (Waldemar Sulisz)

Przepisy na nalewki. Kwiat czarnego bzu

Oto przepis na leczniczą nalewkę na kwiatach czarnego bzu, który właśnie kwitnie.

Przepis na schab (Maciej Kaczanowski)

Przepis na schab. Jak zrobić dobry?

Schab to chude i smaczne mięso. Możemy zrobić z niego wędlinę, roladę i pyszny zawijas. Oto kilka podpowiedzi.

Pieczarki są dobrym dodatkiem do kurczaka (Archiwum)

Przepis na pierś z kurczaka. Dobra pierś nie jest zła!

A faszerowana czymś dobrym jeszcze lepsza. Z piersi z kurczaka można przyrządzić łatwe, szybkie i bardzo smaczne danie.

ALARM24

Masz dla nas temat? Daj nam znać pod numerem:
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

kliknij i poinformuj nas!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium