Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Kuchnia

Przepis: Sandacz wigilijny

Przepis: Sandacz wigilijny

SKŁADNIKI: sandacz filet 600 g, tymianek cytrynowy. Na kapustę: kapusta biała 300 g, białe wino 50 ml, cebula biała 80 g, marchew 80 g, ziarna kopru włoskiego 5 g, ziarna kolendry 3 g, wywar jarzynowy 200 ml.

Trwa Bożonarodzeniowy Festiwal Smaku w Lublinie (zdjęcia)
galeria

Trwa Bożonarodzeniowy Festiwal Smaku w Lublinie (zdjęcia)

Świąteczna kuchnia na Starym Mieście podczas Bożonarodzeniowego Festiwalu Smaku.

Co w restauracjach piszczy? Nowości z lubelskich restauracji

Co w restauracjach piszczy? Nowości z lubelskich restauracji

Fot. Waldemar Sulisz
galeria

Wystartował Bożonarodzeniowy Festiwal Smaku. Jakie będą atrakcje? (program)

Na Starym Mieście w Lublinie rozpoczął się w piątek Bożonarodzeniowy Festiwal Smaku.

W poniedziałek na Scenie Smaku razem gotować będą Anush Chilingaryan z Jazzve i Jarosław Sak z Trybunalskiej

Bożonarodzeniowy Festiwal Smaku w Lublinie. Świąteczna kuchnia na Starym Mieście

To najbardziej wystrzałowy duet, który wystąpi na scenie Bożonarodzeniowego Festiwalu Smaku w Lublinie. Przez sześć dni będziemy smakować świąteczną kuchnię. Scena na Starym Mieście stanie się areną smaku, na której wystąpią najciekawsi szefowie kuchni z lubelskich restauracji. Będzie wędzarka, wielokulturowe miasteczko smaku dookoła Trybunału Koronnego, warsztaty kulinarne dla dużych i małych. I dużo niespodzianek.

Jak zrobić wędliny na święta? Podpowiadamy

Jak zrobić wędliny na święta? Podpowiadamy

To już ostatni moment, żeby kupić mięso, zamarynować i zrobić wędliny na święta. - Przygotowanie wędlin w domu wcale nie jest trudne - mówi Agnieszka Filiks, szefowa restauracji Siwy Dym w Celejowie

Co warto zjeść w lubelskich restauracjach?

Co warto zjeść w lubelskich restauracjach?

Podpowiadamy gdzie warto się wybrać i co zjeść w lubelskich restauracjach.

Bożonarodzeniowy Festiwal Smaku w Lublinie

Bożonarodzeniowy Festiwal Smaku w Lublinie

Pokazy najlepszych szefów kuchni, warsztaty gotowania dla dzieci, tradycyjne dania wigilijne i świąteczne. Kartacze na ciepło, pierogi, sery i wędliny. Ormiański grill i wędzarka. 18 grudnia na Starym Mieście w Lublinie zacznie się Bożonarodzeniowy Festiwal Smaku

Róża zamknięta w słoiku

Róża zamknięta w słoiku

Rozmowa z Jolantą Mazurkiewicz z Manufaktury Różanej w Starej Wsi w gminie Końskowola, która robi przetwory z kwiatów i owoców róż.

Dożynki Rybackie w Dworze Anna, czyli Świąteczny Stół Ryb

Dożynki Rybackie w Dworze Anna, czyli Świąteczny Stół Ryb

W najbliższą niedzielę w Dworze Anna w podlubelskich Jakubowicach Konińskich odbędą się XII Dożynki Rybackie, czyli Świąteczny Stół Ryb.

Iga Sarzyńska (fot. Kreatywni)

Sernik z dynią i kwiaty wiśni. Desery Igi Sarzyńskiej w prestiżowym wydawnictwie

Rozmowa z Igą Sarzyńską, twórczynią i projektantką Pracowni Artystycznej Sarzyński w Kazimierzu Dolnym, w której powstają torty i ciastka.

Placki ziemniaczane, wątróbka i nalewki. Co w restauracjach piszczy?

Placki ziemniaczane, wątróbka i nalewki. Co w restauracjach piszczy?

Nowości z lubelskich restauracji.

Tomasz Bareja, kucharz w pubie „U Fotografa”

Przepisy na potrawy z piwem. Burger czy golonka?

Okręt piwnej rewolucji zatrzyma się w sobotę i niedzielę w Lublinie. Z okazji Lubelskich Targów Piw Rzemieślniczych mamy dla was przepisy na potrawy z piwem. Od słynnej zupy, przez białą kiełbasę w piwie, golonkę, żeberko i słodkie racuchy z jabłkami.

Mariia „ Maryjka” Viznovych, prawa ręka Doroty Otachel w Old Pubie gotuje tak, jak w domu. Czyli na Ukrainie. Robi najlepszą soljankę w Lublinie

Dyniowa, gryczana, a może serowa? Najlepsze zupy na jesień

Rozgrzewają, są pożywne, dodają energii. Często potrafią zastąpić drugie danie. Pachną smakiem dzieciństwa. Oto najlepsze zupy z naszego regionu

Żeberka od Kuchni, Gęsi w 16 stołach. Co w restauracjach piszczy?

Żeberka od Kuchni, Gęsi w 16 stołach. Co w restauracjach piszczy?

Turniej Nalewek Rodzinnych w Wąwolnicy

Turniej Nalewek Rodzinnych w Wąwolnicy

W sobotę, 5 grudnia, o godzinie 18 w restauracji Rozanna w Wąwolnicy rozpocznie się I Turniej Nalewek Rodzinnych. Dlaczego rodzinnych? - Chodzi nam o takie nalewki, na które receptura przechodziła w rodzinie z pokolenia na pokolenie - mówią Iza i Marek Oprzańscy, właściciele Rozanny.

Schabowy po lubelsku. W której restauracji w Lublinie jest najlepszy?

Schabowy po lubelsku. W której restauracji w Lublinie jest najlepszy?

Gdzie w Lublinie można zjeść dobrego, tradycyjnego schaboszczaka po lubelsku? Oto nasz subiektywny ranking. Jak zwykle w porządku alfabetycznym

Co warto zjeść w lubelskich restauracjach?

Co warto zjeść w lubelskich restauracjach?

Pierogi, sandacz, sałatka? Sprawdzamy co słychać w lubelskich restauracjach.

Nalewki, które jeszcze zdążysz nastawić

Nalewki, które jeszcze zdążysz nastawić

Choć sezon na nalewki zaczyna się w maju, to te nastawione jesienią są najbardziej wartościowe. Może dlatego, że owoce, przepełnione aromatem po brzegi, mają do oddania najwięcej?

Pracowała u Gessler, Makłowicz przed nią klękał. Kim jest właścicielka Old Pubu?

Pracowała u Gessler, Makłowicz przed nią klękał. Kim jest właścicielka Old Pubu?

Kiedy w Old Pubie ukląkł przede mną Robert Makłowicz, nigdy nie przypuszczałam, że kiedyś będzie to moja restauracja - mówi Dorota Otachel, właścicielka i szefowa kuchni restauracji Old Pub w Lublinie.

Jesienią kasza gryczana smakuje najlepiej. Rozgrzewa, dodaje energii, pozwala odpocząć od mięsa. Oto 10 najciekawszych potraw regionalnych z kaszą gryczaną w roli głównej, która jest kulinarną specjalnością naszego regionu

Najlepsze dania z kaszy gryczanej

(fot. Dorota Awiorko)

Top 10 tatarów lubelskich (ceny)

To legenda polskiej zakąski. Według legendy wymyślili je Tatarzy, trzymający pod siodłem kawałki surowego mięsa. Uskrobane, było szybkim i energetycznym posiłkiem. Choć befsztyk tatarski podaje się w Europie nawet jako drugie danie, to nasz tatar wołowy nie ma sobie równych. Oto dziesięć miejsc w Lublinie, gdzie warto wpaść na tatara z wołowiny

7 pomysłów na jesienną kapustę (przepisy)

7 pomysłów na jesienną kapustę (przepisy)

Kiedy za oknem szron zetnie trawę, przypominamy sobie o rozgrzewającym kapuśniaku. Zasmażona kapusta to najlepszy dodatek do golonki, a łazanki z kapustą są lepsze niż niejedno danie. Oto 7 patentów na jesienną kapustę.

Browar Osjann, Old Pub, Ulice Miasta. Co w restauracjach piszczy

Browar Osjann, Old Pub, Ulice Miasta. Co w restauracjach piszczy

Kiedy wszedłem w progi Browaru Restauracyjnego Osjann w Białej Podlaskiej, nic nie wskazywało na to, że podają tu prawdopodobnie najlepszą golonkę w piwie na terenie całego województwa lubelskiego.

Grzyby. Kurki na topie, przepisy na potrawy z kurkami

Grzyby. Kurki na topie, przepisy na potrawy z kurkami

Ich fanem był Adam Mickiewicz. Francuscy kucharze z polskich grzybów najbardziej cenią kurki. Żydzi uważają kurki za jedyny grzyb koszerny, bo są wolne od czerwi. Pachną jak morele, wzbogacają smak zup, sosów i jajecznicy.

ALARM24

Masz dla nas temat? Daj nam znać pod numerem:
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

kliknij i poinformuj nas!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium